NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Kokosové pečivo Vianočné vanilkové dukáty, ktoré sa rozpúšťajú v ústach
Vianočné vanilkové dukáty, ktoré sa rozpúšťajú v ústach
Recept Vianočné vanilkové dukáty, ktoré sa rozpúšťajú v ústach
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Vynikajúce vanilkové vianočné pečivo, ktoré na stole vyzerá geniálne. Sú to malé toliariky, ktoré máte pripravené za pár minút. S cestom sa pracuje skvelo, vôbec sa nesype ani nedrolí a dokonca sú z toho vkusné guličky, ktoré po upečení rozvoňajú celý byt. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   10.11.2022

Vianočné vanilkové dukáty, ktoré sa rozpúšťajú v ústach

Vynikajúce vanilkové vianočné pečivo, ktoré na stole vyzerá geniálne. Sú to malé toliariky, ktoré máte pripravené za pár minút. S cestom sa pracuje skvelo, vôbec sa nesype ani nedrolí a dokonca sú z toho vkusné guličky, ktoré po upečení rozvoňajú celý byt. Autor: Karambola

25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny
150 g
maslo
2 ks
vajce
125 g
práškový cukor
štipka
soľ
1 bal.
vanilkový cukor
500 g
hladká múka
2 lyžice
kukuričný škrob
1/2 bal.
prášok do pečiva
na ozdobu
čokoláda
na ozdobu
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Maslo izbovej teploty vymiešame s cukrom a vanilkou do peny, pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vymiešame.
  2. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, škrobom a štipkou soli.
  3. Z hmoty odoberáme menšie kúsky, ktoré vytvarujeme do guličky. Z guličky urobíme jemne prstami placku, ktorú položíme na papierom vyložený plech na pečenie.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 15 minút.
  5. Po upečení necháme vychladnúť na mriežke, vrch namočíme do čokolády a následne ihneď do kokosu.
Komentáre k receptu
Buga    ·   2.12.2022   ·   Odpovedať   ·  

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je nevyhnutné pridať do receptu škrob? Resp. Aké bude mať následky ak ho do receptu nepridám? Ďakujem

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár