NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vianočné rumové mesiačiky z maslového cesta. Keď do polevy pridáte túto surovinu, bude krásne lesklá.
Vianočné rumové mesiačiky z maslového cesta. Keď do polevy pridáte túto surovinu, bude krásne lesklá.
Recept Vianočné rumové mesiačiky z maslového cesta. Keď do polevy pridáte túto surovinu, bude krásne lesklá.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Jemné a vláčne cesto, ktoré vynikajúco dopĺňa sladká rumová poleva. Najskôr som si myslela, že cesto bude hutné a nebude sa pekne vykrajovať do tvaru mesiačika, no výsledok ma milo prekvapil. S polevou som najspokojnejšia, keď pridávam aj olej. Vtedy sa pekne leskne. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   28.10.2024

Vianočné rumové mesiačiky z maslového cesta. Keď do polevy pridáte túto surovinu, bude krásne lesklá.

Jemné a vláčne cesto, ktoré vynikajúco dopĺňa sladká rumová poleva. Najskôr som si myslela, že cesto bude hutné a nebude sa pekne vykrajovať do tvaru mesiačika, no výsledok ma milo prekvapil. S polevou som najspokojnejšia, keď pridávam aj olej. Vtedy sa pekne leskne. Autor: Karambola

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

150 g
maslo
150 g
kryštálový cukor
3 ks
vajce
150 g
hladká múka
20 g
kakao

Poleva:

200 g
práškový cukor
1 lyžica
olej
2 lyžice
horúca voda
4 lyžice
rum
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia

Rumové mesiačiky sú výborným vianočným pečivom. Majú výraznú chuť a dlhú trvanlivosť, vďaka čomu si ich môžete urobiť aj do zásoby na celé sviatky.

  1. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Potom zašľaháme vajíčka. Šľaháme dovtedy, kým nedostaneme nadýchanú penu, do ktorej pridáme múku s kakaom. Pripravené cesto nanesieme na plech 20 x 30 cm, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, a dáme piecť. 
  2. Pečieme na 180 °C 25 minút. Po upečení necháme chvíľu vychladnúť, ešte za tepla polejeme polevou a počkáme, kým zaschne. 
  3. Poleva: Práškový cukor spolu s horúcou vodou, olejom a rumom vyšľaháme do hustejšej polevy. 
  4. Pomocou okrúhlej formičky, ktorú za každým výrezom namočíme do horúcej vody, vykrojíme mesiačiky.

Hotové mesiačiky, ktorým dôkladne zaschla poleva, uložíme do nádoby s uzáverom a skladujeme rovnako ako vanilkové rožky, linecké koláčiky či medovníky – to znamená v chlade a na tmavom mieste.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár