Jemné a vláčne cesto, ktoré vynikajúco dopĺňa sladká rumová poleva. Najskôr som si myslela, že cesto bude hutné a nebude sa pekne vykrajovať do tvaru mesiačika, no výsledok ma milo prekvapil. S polevou som najspokojnejšia, keď pridávam aj olej. Vtedy sa pekne leskne. Autor: Karambola
Jemné a vláčne cesto, ktoré vynikajúco dopĺňa sladká rumová poleva. Najskôr som si myslela, že cesto bude hutné a nebude sa pekne vykrajovať do tvaru mesiačika, no výsledok ma milo prekvapil. S polevou som najspokojnejšia, keď pridávam aj olej. Vtedy sa pekne leskne. Autor: Karambola
Rumové mesiačiky sú výborným vianočným pečivom. Majú výraznú chuť a dlhú trvanlivosť, vďaka čomu si ich môžete urobiť aj do zásoby na celé sviatky.
Hotové mesiačiky, ktorým dôkladne zaschla poleva, uložíme do nádoby s uzáverom a skladujeme rovnako ako vanilkové rožky, linecké koláčiky či medovníky – to znamená v chlade a na tmavom mieste.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste