NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vanilkové rožky Vianočné pudingové rožky. Existuje mnoho vianočných receptov s pudingom, ale zatiaľ tento vyhráva.
Vianočné pudingové rožky. Existuje mnoho vianočných receptov s pudingom, ale zatiaľ tento vyhráva.
Vianočné pudingové rožky. Existuje mnoho vianočných receptov s pudingom, ale zatiaľ tento vyhráva.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Už dlhú dobu sme si obľúbili pudingové pečivo ako pravý poklad na našom sviatočnom stole. U nás doma je to nevyhnutná súčasť vianočného obdobia. Hoci existuje celá plejáda vianočných receptov s pudingom, tento konkrétny recept je pre nás absolútnym víťazom. Jeho špeciálnou časťou je máčanie koncov v lahodnej čokoládovej poleve.

Mineralka Mineralka    ·   23.10.2023

Vianočné pudingové rožky. Existuje mnoho vianočných receptov s pudingom, ale zatiaľ tento vyhráva.

Už dlhú dobu sme si obľúbili pudingové pečivo ako pravý poklad na našom sviatočnom stole. U nás doma je to nevyhnutná súčasť vianočného obdobia. Hoci existuje celá plejáda vianočných receptov s pudingom, tento konkrétny recept je pre nás absolútnym víťazom. Jeho špeciálnou časťou je máčanie koncov v lahodnej čokoládovej poleve.

45 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia
Suroviny
220 g
hladká múka
120 g
maslo izbovej teploty
100 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový puding
2 ks
žĺtok
2 lyžice
mlieko
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia
  1. Do misy preosejeme múku, následne prisypeme kryštálový cukor, vanilkový puding, pridáme maslo o izbovej teplote a žĺtky. Všetko dôkladne spracujeme, pokiaľ nezískame hladkú a jednoliatu zmes. V prípade, že by cesto bolo príliš tuhé, môžeme k nemu pridať niekoľko lyžíc mlieka, aby bolo správne spracovateľné.
  2. Odoberieme menšie porcie cesta, z ktorých každú formujeme do tvaru rožka, a následne ich umiestňujeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Umiestnite plech do predhriatej rúry a pečte pri teplote 180 stupňov po dobu približne 12 minút.
  4. Po upečení ponorte rožky do čokoládovej glazúry, aby boli krásne obalené.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár