NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Vianočné jemné oválky zlepované džemom
Vianočné jemné oválky zlepované džemom
Recept Vianočné jemné oválky zlepované džemom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

Toto vianočné pečivo je oveľa jemnejšie ako klasické linecké. Do múky sa pridáva aj kukuričný škrob, ktorý dodá cestu dokonalú jemnosť a zároveň sa pridáva aj pudingový prášok, ktorý tiež zjemňuje cesto. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   25.11.2020

Vianočné jemné oválky zlepované džemom

Toto vianočné pečivo je oveľa jemnejšie ako klasické linecké. Do múky sa pridáva aj kukuričný škrob, ktorý dodá cestu dokonalú jemnosť a zároveň sa pridáva aj pudingový prášok, ktorý tiež zjemňuje cesto. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
6 min
Čas varenia
Suroviny
200 g
kukuričný škrob
1 bal.
vanilkový puding
200 g
hladká múka
200 g
Hera
150 g
práškový cukor
1 bal.
prášok do pečiva
1 ks
žĺtok
3 lyžice
kyslá smotana
1 ks
citrón
na lepenie marmeláda
na ozdobu mleté vlašské orechy
na ozdobu čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
6 min
Čas varenia
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme guličku cesta (z citrónu použijeme iba trochu kôry), ktorú zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky na 1 deň.
  2. Potom cesto rozvaľkáme a vykrojíme oválky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Trvá to asi 6 minút - sledujeme. Nepečte príliš dlho, aby ste oválky veľmi nevysušili.
  3. Zlepujeme ich marmeládou a odzobíme čokoládou a orieškami.
  4. Oriešky na povrch nalepíme tak, že povrch potrieme marmeládou alebo šťavou z kompótu a obalíme orechami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár