NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Nepečené pečivo Vianočná klasika v exotickom kabáte – nepečené kokosové úliky, ktoré sú takmer bez práce.
Vianočná klasika v exotickom kabáte – nepečené kokosové úliky, ktoré sú takmer bez práce.
Recept Vianočná klasika v exotickom kabáte – nepečené kokosové úliky, ktoré sú takmer bez práce.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Tanya Šťástková

Nepečené včelie úliky patria k najobľúbenejším vianočným sladkostiam – a táto kokosová verzia je skutočným potešením pre všetkých milovníkov exotických chutí. Ich príprava je jednoduchá najmä preto, že si nevyžaduje pečenie. Úliky si tak môžete pokojne pripraviť aj tesne pred Štedrým dňom. Autor: Tanya Šťástková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.10.2025

Vianočná klasika v exotickom kabáte – nepečené kokosové úliky, ktoré sú takmer bez práce.

Nepečené včelie úliky patria k najobľúbenejším vianočným sladkostiam – a táto kokosová verzia je skutočným potešením pre všetkých milovníkov exotických chutí. Ich príprava je jednoduchá najmä preto, že si nevyžaduje pečenie. Úliky si tak môžete pokojne pripraviť aj tesne pred Štedrým dňom. Autor: Tanya Šťástková

25 min
Čas prípravy
Suroviny

Úliky:

200 g
strúhaný kokos
100 g
práškový cukor
80 g
maslo
1 ks
bielok
2 lyžice
čerstvé mlieko
6 lyžíc
sušené mlieko
2 lyžice
rum
podľa potreby
okrúhle piškóty

Náplň:

podľa potreby
vaječný likér
podľa potreby
sušené mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy

Jemné kokosové cesto sa spája s lahodnou plnkou z vaječného likéru, ktorý úlikom dodá zaujímavý sladký finiš a krémovú štruktúru. Okrem chuti potešia koláčiky aj pekným vzhľadom, ktorým prilákate pozornosť na váš sviatočný stôl.

  1. Najprv zmiešame suché ingrediencie – strúhaný kokos, práškový cukor a sušené mlieko.
  2. Následne k nim pridáme postupne všetky ostatné suroviny, čiže zmäknuté maslo, bielok, čerstvé mlieko a rum, a vypracujeme pevné cesto.
  3. Z cesta si odoberáme menšie časti, ktoré vtláčame do formičiek.
  4. Úliky naplníme vaječným likérom zmiešaným so sušeným mliekom, vďaka ktorému nie je likér tak tekutý a lepšie sa s ním pracuje.
  5. Úliky zakončíme okrúhlou piškótou a necháme stuhnúť.

Včelie úliky sú klasikou, ktorá nesmie chýbať na sviatočnom stole. Ak by ste si chceli pripraviť tradičnú verziu, inšpirujte sa týmto receptom, ktorý budete mať hotový do 20 minút.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár