NajRecept.sk Dezerty Koláče Veterníková roláda z odpaľovaného cesta
Veterníková roláda z odpaľovaného cesta
Recept Veterníková roláda z odpaľovaného cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Máte chuť na veterníky, ale nemáte čas dlho stáť v kuchyni? Určite vyskúšajte túto roládu z odpaľovaného cesta. Je fantastická.

Karambola Karambola    ·   5.4.2024

Veterníková roláda z odpaľovaného cesta

Máte chuť na veterníky, ale nemáte čas dlho stáť v kuchyni? Určite vyskúšajte túto roládu z odpaľovaného cesta. Je fantastická.

35 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

100 g
voda
100 g
mlieko
štipka
soľ
štipka
kryštálový cukor
80 g
maslo
130 g
polohrubá múka
3 ks
vajce

Krém:

2 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
30 g
kukuričný škrob
400 ml
mlieko
1 bal.
vanilkový cukor
50 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Vodu, mlieko, štipku soli a cukru, maslo dáme do hrnca a privedieme do varu. Keď hmota vrie, pridáme múku a miešaním ju na miernom ohni asi 2 minúty odpaľujeme. Keď sa hmota oddeľuje od stien a dna hrnca, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne prešľaháme. 
  2. Takto pripravené cesto rovnomerne v tenkej vrstve navrstvíme na papierom vyložený plech, urobíme ako keby jazýčky na povrchu a dáme piecť. Pečieme na 200 stupňov asi pol hodinu. Po upečení necháme vychladnúť na plechu.
  3. Po vychladnutí cesto otočíme a na otočenú stranu natrieme krém. Opatrne zrolujeme a dáme do chladničky stuhnúť. 
  4. Krém:
    Vajíčka, cukor a škrob vymiešame metličkou v hrnci, prilejeme mlieko, pridáme vanilkový cukor a rozmiešame. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť. Po miernom vychladnutí pridávame maslo a miešaním ho zapracujeme do pudingu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár