NajRecept.sk Cestá Odpaľované cesto Venčeky z odpaľovaného cesta
Venčeky z odpaľovaného cesta
Recept Venčeky z odpaľovaného cesta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Pečené, varené s Ivou

Niečo pre náročnejších maškrtníkov. Odpaľované cesto, vanilkový krém. Mňamka!

NajLucka NajLucka    ·   19.1.2021

Venčeky z odpaľovaného cesta

Niečo pre náročnejších maškrtníkov. Odpaľované cesto, vanilkový krém. Mňamka!

30 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2,5 dcl
voda
80 g
Hera
160 g
hrubá múka
4 ks
vajce
štipka
soľ
na vymastenie plechu
tuk

Náplň:

5 dcl
mlieko
80 g
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
2 bal.
Zlatý klas
200 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
  1. Vodu, soľ, Heru - privedieme do varu. Do vriaceho pomalým prúdom pridávame múku a za stáleho miešania povaríme na okraji sporáku, kým sa nám nezačne vytvárať povlak na hrnci. Do vychladnutého cesta postupne po jednom zamiešame / môžeme aj mixérom / vajíčka a dôkladne vypracujeme na hladké cesto.
  2. Z cesta pomocou vrecka striekame na plech kolieska. Striekame je ďalej od seba, inak sa zlepia a nebudú pekné. Pečieme ich v horúcej rúre (200 stupňov) a keď venčeky narastú teplotu trošku stiahneme (170 stupňov) a dopečieme. POZOR, rúru počas pečenia neotvárať.
  3. Po vychladnutí rozrežeme na polovicu jemným zúbkovaným nožom.
  4. Krém: Z uvedených surovín okrem masla uvaríme hustý puding a po vychladnutí ho pomaly primiešavame do rozmixovaného masla a miešame na najnižšej rýchlosti, aby sa nám krém nezrazil.
  5. Naplníme venčeky a posypeme práškovým cukrom. Najlepšie sú keď aspoň hodinku oddýchnuté v chladničke. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár