NajRecept.sk Cestá Odpaľované cesto Venčeky s pudingovým krémom
Venčeky s pudingovým krémom
Recept Venčeky s pudingovým krémom

Tak teda nie, že by si ich zrovna dvakrát zaslúžil, pretože v poslednej dobe hnevá viac, než ten malý neposedný, ale keď má dnes ten sviatok. Nemôžem predsa obísť sviatok bez sladkej dobroty. Odpaľované cesto nie je tak ťažká záležitosť, ako si každý myslí :) Určite vyskúšajte :) Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   24.9.2020

Venčeky s pudingovým krémom

Tak teda nie, že by si ich zrovna dvakrát zaslúžil, pretože v poslednej dobe hnevá viac, než ten malý neposedný, ale keď má dnes ten sviatok. Nemôžem predsa obísť sviatok bez sladkej dobroty. Odpaľované cesto nie je tak ťažká záležitosť, ako si každý myslí :) Určite vyskúšajte :) Autor: Danka

Suroviny

Cesto:

250 ml
voda
90 g
stopercentný tuk (dala som Omegu)
štipka
soľ
140 g
hladká múka
4 ks
vajce

Krém:

600 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový pudingový prášok
6 lyžíc
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
250 g
maslo

Poleva:

200 g
preosiaty práškový cukor
3 lyžice
horúca voda
1 lyžica
rum
1 lyžica
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V kastróle rozvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvorí len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame.
  2. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame!!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.
  3. Krém: Takto pripravený krém sa nezráža ani nerobí hrudky. Pripravujem ho deň vopred, aby sa dobre vychladil. Z mlieka, cukrov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a do ešte horúceho zašľaháme vareškou po častiach maslo.
  4. Čiastočne vychladnuté preložíme do misy, zakryjeme nepriedušným mikroténom a keď všetko vychladne, strčíme do chladničky. Druhý deň vyberieme z chladničky, dôkladne našľaháme ručným elektrickým šľahačom a môžeme použiť.
  5. Poleva:
    Všetko premiešame dohladka metličkou a pripravenou polevou venčeky hneď polievame.
  6. Hotové venčeky uložíme do chladu aspoň na chvíľku odležať.
Komentáre k receptu
roliva    ·   16.6.2020   ·   Odpovedať   ·  

Výborné věnečky, moje první zkušenost s odpalovaným těstem a dopadlo to na jedničku.

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár