NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Mazanec Veľkonočný mazanec bez použitia droždia
Veľkonočný mazanec bez použitia droždia
Recept Veľkonočný mazanec bez použitia droždia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mineralka

V obchodoch je ťažko zohnať či už sušené, alebo čerstvé droždie, preto som vyskúšala upiecť mazanec bez droždia. Bol fantastický, šťavnatý a zároveň krehký. Bez žiadneho kysnutia, takže bol hotový oveľa rýchlejšie. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   10.3.2021

Veľkonočný mazanec bez použitia droždia

V obchodoch je ťažko zohnať či už sušené, alebo čerstvé droždie, preto som vyskúšala upiecť mazanec bez droždia. Bol fantastický, šťavnatý a zároveň krehký. Bez žiadneho kysnutia, takže bol hotový oveľa rýchlejšie. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
250 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
75 g
maslo
1/2 bal.
vanilkový cukor
1 ks
vajce
250 g
tvaroh
40 g
mandle nasekané
100 ml
mlieko
na potretie
vajce
podľa chuti
hrozienka
podľa chuti
rum
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Ak chcete do mazanca pridať hrozienka, nezabudnite ich vopred namočiť do rumu alebo do teplej vody.
  2. Múku preosejeme do misky, pridáme prášok do pečiva, maslo izbovej teploty, prisypeme vanilkový cukor, rozbijeme jedno väčšie vajíčko, pridáme aj tvaroh a nasekané mandle.
  3. Všetko spolu mixérom vypracujeme do kompaktnej hmoty, pridáme 100 ml mlieka a krátko premiešame.
  4. Z hmoty vytvarujeme bochník. Vrch prekrojíme do tvaru kríža, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút, potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 20 minút.
Komentáre k receptu
Mirus71    ·   9.4.2020   ·   Odpovedať   ·  

Myslíte, že kdybych chtěla použít špaldovou mouku, tak by to bylo také 250g? děkuji Mirka

NejLucka NejLucka    ·   1.5.2020   ·   Odpovedať   ·  

zkuste přidat méně, špaldová mouka je jiná :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár