NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Veľkonočná Raffaello roláda s kokosovým krémom a chrumkavými mandľami.
Veľkonočná Raffaello roláda s kokosovým krémom a chrumkavými mandľami.
Recept Veľkonočná Raffaello roláda s kokosovým krémom a chrumkavými mandľami.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Nadýchaná, sladká a plná kokosu. Raffaello roláda je rýchla, jednoduchá a dokonalo šťavnatá. U nás nesmie chýbať na žiadne sviatky vrátane Veľkej noci. Jej príprava je jednoduchá a hotovú ju budete mať do niekoľkých minút. Určite vyskúšajte.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   3.4.2025

Veľkonočná Raffaello roláda s kokosovým krémom a chrumkavými mandľami.

Nadýchaná, sladká a plná kokosu. Raffaello roláda je rýchla, jednoduchá a dokonalo šťavnatá. U nás nesmie chýbať na žiadne sviatky vrátane Veľkej noci. Jej príprava je jednoduchá a hotovú ju budete mať do niekoľkých minút. Určite vyskúšajte.

30 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
štipka
soľ
85 g
kryštálový cukor
35 g
olej
90 g
hladká múka
1 lyžička
prášok do pečiva

Krém:

250 g
tvaroh alebo mascarpone
40 g
práškový cukor
250 g
33 % smotana na šľahanie
80 g
biela čokoláda
50 g
strúhaný kokos
50 – 70 g
pražené mandle

Ďalej:

podľa potreby
strúhaný kokos (na dekoráciu)
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia

Patríte medzi milovníkov kokosových zákuskov? Okrem týchto kokosových ježov, ktorých sa doma nevieme dojesť, milujem aj dobré a nadýchané rolády. Táto mi chuťovo pripomína obľúbené Raffaello bonbóny.

  1. Vajcia vyšľaháme so soľou a cukrom do peny. Následne pridáme olej a šľaháme ďalej.
  2. Múku premiešame s práškom do pečiva a suché suroviny preosejeme do mokrých. Ručne premiešame.
  3. Hotové cesto vylejeme do plechu s rozmermi 30 x 40 cm a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.
  4. Upečený korpus necháme 10 minút chladnúť. Potom ho presunieme na utierku, strhneme z neho papier na pečenie a zatočíme pomocou utierky. Takto ho necháme úplne vychladnúť.
  5. Medzitým si pripravíme krém. V mise vymiešame tvaroh alebo mascarpone s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie.
  6. Do vyšľahaného krému pridáme roztopenú bielu čokoládu a následne aj strúhaný kokos.
  7. Krém nanesieme na cesto, rovnomerne ho rozotrieme, vrch posypeme nasekanými mandľami a opatrne zatočíme.
  8. Roládu potrieme krémom aj zvonka, posypeme ju kokosom a dáme na 1 až 2 hodiny do chladničky.

Hotovú roládu nakrájajte na tenšie kolieska a môžete podávať. Aby krém dobre držal a neroztopil sa, dezert skladujte v chladničke. Ak by ste chceli, aby vyzeral ešte lepšie, povrch môžete ozdobiť aj mätovými lístkami.

Video recept:

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár