NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Veľkonočná plnka Veľkonočná plnka podľa prababičky pre mäsožrútov ale aj vegetariánov
Veľkonočná plnka podľa prababičky pre mäsožrútov ale aj vegetariánov
Recept Veľkonočná plnka podľa prababičky pre mäsožrútov ale aj vegetariánov
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Triniti

Vďaka tajnej prísady je tak chutná, že zmizne skôr než všetky ostatné pochutiny na Veľkú noc. Pripravujete ai vy plnku? Do receptu som doplnila aj alternatívu pre vegetariánov. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   31.3.2023

Veľkonočná plnka podľa prababičky pre mäsožrútov ale aj vegetariánov

Vďaka tajnej prísady je tak chutná, že zmizne skôr než všetky ostatné pochutiny na Veľkú noc. Pripravujete ai vy plnku? Do receptu som doplnila aj alternatívu pre vegetariánov. Autor: Triniti

45 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny
10 ks
rožok
8 ks
žĺtok
8 ks
bielok
250 g
maslo
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
majorán
podľa chuti
mladá žihľava
1 ks
údené mäso (alebo udené tofu)
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
  1. Údené mäso uvaríme v osolenej vode. Po uvarení mäso nakrájame na malé kocky. Vývar nevylievajte.
  2. Rovnako na malé kocky nakrájame aj rožky, ktoré zalejeme trochou vývaru.
  3. V samostatnej miske vyšľaháme maslo a žĺtky, ktoré ochutíme soľou, korením, majoránom, pridáme nadrobno nakrájanú mladú žihľavu, následne pridáme aj nakrájanú šunku a namočené rožky.
  4. Na úplný záver pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a premiešame.
  5. Hmotu navrstvíme do vymazaného pekáče, pěkně uhladíme a dáme péct. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 40 minut až hodinu - sledujeme.

Tip pre vegetariánov. Vyskúšajte upiecť aj vegetariánsku verziu bez mäsa. Namiesto údeného vyskúšajte použiť údené tofu. Ak nemáte žihľavu tak ako výbornú alternatívu môžete vyskúšať často používanú petržlenovú vňať.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár