NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Veľkonočná plnka Veľkonočná plnka bez mäsa (fotopostup).
Veľkonočná plnka bez mäsa (fotopostup).
Recept Veľkonočná plnka bez mäsa (fotopostup).
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Karambola

Vegetariánska plnka je ako stvorená pre každého, kto si chce užiť tento pokrm, no vyhýba sa mäsu, údeninám alebo iným mäsitým výrobkom. Tie stačí jednoducho zameniť za tofu. Dnes nájdete v obchode mnoho rôznych druhov, napríklad ja som v tomto recepte využila údené tofu. Chuťovo to bolo naozaj fantastické. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   12.4.2025

Veľkonočná plnka bez mäsa (fotopostup).

Vegetariánska plnka je ako stvorená pre každého, kto si chce užiť tento pokrm, no vyhýba sa mäsu, údeninám alebo iným mäsitým výrobkom. Tie stačí jednoducho zameniť za tofu. Dnes nájdete v obchode mnoho rôznych druhov, napríklad ja som v tomto recepte využila údené tofu. Chuťovo to bolo naozaj fantastické. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
5 ks
vajce
5 ks
rožok
1 lyžička
soľ
1/2 lyžičky
čierne korenie
1 bal. (180 g)
údené tofu
trochu
petržlenová vňať
hrsť
špenátové listy
2 strúčiky
cesnak
100 ml
mlieko
na vymastenie
tuk
na posypanie
strúhanka
Postup receptu
Vytlačiť
35 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

Vegetariánska plnka chutí takmer rovnako ako tá klasická. Tofu je dokonalou náhradou za mäso či rôzne mäsové výrobky. Ideálne je údené, ktoré plnku rozvonia a dodá jej tú najlepšiu chuť.

  1. Rožky nakrájame na malé kocky. Tie zalejeme rozšľahanými vajíčkami, ktoré sme vopred osolili a okorenili. Do rozmiešaných vajíčok sme pridali aj mlieko. Premiešame a necháme chvíľu stáť, aby rožky nasiakli.
  2. Cesnak prelisujeme, pridáme k rožkovej zmesi, následne pridáme aj nakrájané špenátové listy, nasekanú petržlenovú vňať a nakrájané tofu. Všetko spolu dôkladne premiešame a navrstvíme na plech, ktorý sme poriadne vymastili tukom.
  3. Plninu pekne uhladíme, popritláčame, aby sme nemali žiadne vzduchové bubliny a vrch posypeme strúhankou.
  4. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 minút – sledujeme. 
  5. Čas pečenia záleží od veľkosti plechu, do ktorého plninu navrstvíte. Čím menší plech, tým vyššia plnina a tým pádom sa čas pečenia predĺži.

Hotovú plnku nechajte vychladnúť a následne podávajte. Chceli by ste okrem tej vegetariánskej skúsiť aj klasickú s mäsom? V tom prípade stavte na recept na plnku s medvedím cesnakom, ktorá má dokonalo výraznú chuť.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár