Pripravíme si formu srnčieho chrbta. Vajíčka si uvaríme natvrdo a necháme ich vychladnúť.
Mrkvu si nakrájame na kocky, hrášok si uvaríme v jednom hrnci a zemiaky v druhom. Uvarené necháme vychladnúť a zemiaky nakrájame na kocky ako mrkvu. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
Všetko spolu zmiešame v miske, pridáme tiež nakrájané jablká na kocky, červenú papriku a pridáme majonézu zmiešanú s kyslou smotanou. Dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať a premiešame.
V zeleninovom vývare si pripravíme želatínu a zmiešame ju so zmesou zeleniny a zemiakov. Srnčí chrbát si vyložíme potravinárskou fóliou a navrstvíme tam zmiešanú zmes zeleniny a zemiakov so želatínou. Poukladáme uvarené vajíčka. Pekne uhladíme a dáme do chladničky, najlepšie na celú noc. Dobrú chuť!