Veľkonočnú hrudku alebo syrek pripravujeme hlavne na veľkonočné sviatky. Niekto ju pripravuje naslano s trochou petržlenovej vňate, niekto bez, niekto zasa pridáva osmaženú cibuľku, prípadne iba nakrájanú jarnú cibuľku, niekto ju naopak pripravuje nasladko s prídavkom hrozienok, s trochou rumu alebo bez. Je nespočetné množstvo receptov a je len na vás, ktorý variant si zvolíte vy a ktorý vám bude najviac vyhovovať. Autor: Karambola
Veľkonočnú hrudku alebo syrek pripravujeme hlavne na veľkonočné sviatky. Niekto ju pripravuje naslano s trochou petržlenovej vňate, niekto bez, niekto zasa pridáva osmaženú cibuľku, prípadne iba nakrájanú jarnú cibuľku, niekto ju naopak pripravuje nasladko s prídavkom hrozienok, s trochou rumu alebo bez. Je nespočetné množstvo receptov a je len na vás, ktorý variant si zvolíte vy a ktorý vám bude najviac vyhovovať. Autor: Karambola
Veľkonočná hrudka nasladko je síce menej známa ako tá naslano, no chuťovo je výborná a rozhodne sa oplatí vyskúšať. U nás doma ju pripravujeme pravidelne, pričom zo stola zmizne vždy ako prvá.
Okrem hrozienok môžete do hrudky pridať pokojne aj iné sušené ovocie. Podobne chutia napríklad brusnice. Máte chuť skôr na niečo slané? Vyskúšajte tento recept na hrudku na slano, ktorá je výborná napríklad k šunkám či údenému.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste