Na základnú vrstvu: V kuchynskom robote rozdrvíme sušienky, až nám vznikne múčna konzistencia. Potom pridáme datle postupne, podľa potreby, pokiaľ nebude cesto tvárne a lepivé. Pomôžeme si rovnako niekoľkými lyžicami vody. Keď bude zmes ideálnej konzistencie, čiže tvárna a nebude sa rozpadať, vyberieme ju na plát vyložený papierom na pečenie a vytvarujeme tak, aby bola všade rovnako vysoká a mala rovné strany. Potom dáme základnú vrstvu vychladiť na aspoň 4 hodiny do chladničky.
Na karamel: Do mixéra vložíme na kúsky pokrájaný banán a väčšie množstvo datlí, kým nám nevznikne cestíčko krémovej konzistencie (pozor, nesmie byť príliš riedke!). Potom si necháme skaramelizovať trstinový cukor na ohni a neustále miešame, potom karamel necháme trochu vychladiť, ale stále miešame, aby sa nezrazil, preložíme do náplne a rýchlo miešame dohromady, pokiaľ nebude náplň jednotvárna, zjednotená. Keď nedosiahneme ideálnu konzistenciu, pridáme datľový sirup. Až budeme mať základnú vrstvu vychladenú, náplň na ňu nanesieme a necháme chladiť niekoľko hodín. Náplň nikdy úplne nestuhne, ale s tým si nerobte hlavu.
Záver: Nakoniec, až budeme mať všetko vychladené, opatrne ostrým nožom pokrájame cesto na papieri na tyčinky a opatrne jednotlivé kúsky od seba oddelíme. Rozohrejeme si vo vodnom kúpeli čokoládu, do ktorej pridáme kokosový olej pre lepšie tuhnutie v chladničke. Čokoládu nanesieme na vychladené tyčinky a necháme tuhnúť všetko dohromady najlepšie cez noc.