NajRecept.sk Dezerty Múčniky Vanilkové slimáky so škoricou
Vanilkové slimáky so škoricou
Recept Vanilkové slimáky so škoricou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ichkoche

Tvarohové cesto a vanilková plnka s chuťou škorice. Bez kysnutia, chutné a nadýchané.

NajLucka NajLucka    ·   13.2.2021

Vanilkové slimáky so škoricou

Tvarohové cesto a vanilková plnka s chuťou škorice. Bez kysnutia, chutné a nadýchané.

Suroviny

Cesto:

250 g
tvaroh
6 lyžíc
mlieko
1 ks
vajce
80 g
olej
100 g
kryštálový cukor
štipka
soľ
400 g
polohrubá múka
1,5 ba.
prášok do pečiva

Plnka:

2 bal.
vanilkový puding
700 ml
mlieko
1 lyžička
škorice
podľa chuti
cukor

Poleva:

3 lyžice
práškový cukor
1 lyžica
rum
1 lyžica
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vanilkový puding rozmiešame v mlieku, pridáme cukor podľa chuti a 1 lyžičku škorice. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme mierne vychladnúť.
  2. Tvaroh v miske zmiešame s mliekom vajíčkom, olejom, cukrom a štipkou soli. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a spracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát. Potrieme ho vanilkovým pudingom a zrolujeme. Nakrájame na plátky široké cca 2 cm a ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15 - 20 minút (teplovzduch).
  4. Upečené polejeme pripravenou polevou z práškového cukru, mlieka a rumu. Dobrú chuť!

Zdroj: Ichkoche

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár