NajRecept.sk Dezerty Koláče Úžasný recept na kokosovú marlenku. Najchutnejší dezert, ktorý vďaka kokosu chutí fantasticky.
Úžasný recept na kokosovú marlenku. Najchutnejší dezert, ktorý vďaka kokosu chutí fantasticky.
Úžasný recept na kokosovú marlenku. Najchutnejší dezert, ktorý vďaka kokosu chutí fantasticky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaja79

U nás doma kokosové dezerty veľmi nie sú v obľube. No tentokrát som trafila do čierneho, aj keď sa jedná o kokosový dezert. Je trochu časovo náročnejší, keďže sa pláty samostatne vaľkajú, ale určite stojí za vyskúšanie. Autor: Jaja

Jaja79    ·   29.7.2023

Úžasný recept na kokosovú marlenku. Najchutnejší dezert, ktorý vďaka kokosu chutí fantasticky.

U nás doma kokosové dezerty veľmi nie sú v obľube. No tentokrát som trafila do čierneho, aj keď sa jedná o kokosový dezert. Je trochu časovo náročnejší, keďže sa pláty samostatne vaľkajú, ale určite stojí za vyskúšanie. Autor: Jaja

45 min
Čas prípravy
32 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

2 ks
vajce
2 lyžice
jedlá sóda
1/2 bal.
prášok do pečiva
400 g
hladká múka
200 g
maslo
3 lyžice
kakao
200 g
práškový cukor

Krém:

700 ml
mlieko
2 bal.
kokosový puding
200 g
maslo
200 g
práškový cukor
50 g
kokos

Na vrch:

podľa chuti
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
32 min
Čas varenia
  1. Najskôr vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Potom pridáme maslo izbovej teploty, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou.
  2. Vypracované cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a každú časť rozvaľkáme na tenký plát. Piekla som na veľký plech o rozmere 30x35 cm. Pečieme na opačnej strane plechu s papierom. 
  3. Každý plát sa pečie 7-8 minút pri teplote 180 stupňov. Upečené stiahneme z plechu na rovnú plochu a necháme vychladnúť.
  4. V mlieku rozmiešame pudingové prášky a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vychladnutý puding a kokos. Pripravený krém rozdelíme na 4 časti. 
  5. Krém natrieme na plát cesta a takto ich na seba poukladáme. Vrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou. 
  6. Najlepší je na druhý deň, keď pláty navlhnú od krému.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár