NajRecept.sk Pečivo Sendviče a bagety Úžasný a ľahký recept na domáce bagetky, ktoré sú krásne nadýchané a chrumkavé. Ideálne na domáce chlebíčky.
Úžasný a ľahký recept na domáce bagetky, ktoré sú krásne nadýchané a chrumkavé. Ideálne na domáce chlebíčky.
Úžasný a ľahký recept na domáce bagetky, ktoré sú krásne nadýchané a chrumkavé. Ideálne na domáce chlebíčky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Tento recept na domáce bagetky je úžasný a jednoduchý, pričom na ich prípravu potrebujete iba štyri základné suroviny. Výsledkom sú nadýchané a chrumkavé bagetky, ktoré sú ideálne pre domáce chlebíčky. Raz vyskúšate a pravdepodobne už nebudete chcieť kupovať bagety v obchode. Práca s cestom je navyše luxusný zážitok - je hladké, nelepí sa, netrhá a je dokonale pružné.

NajLucka NajLucka    ·   30.12.2023

Úžasný a ľahký recept na domáce bagetky, ktoré sú krásne nadýchané a chrumkavé. Ideálne na domáce chlebíčky.

Tento recept na domáce bagetky je úžasný a jednoduchý, pričom na ich prípravu potrebujete iba štyri základné suroviny. Výsledkom sú nadýchané a chrumkavé bagetky, ktoré sú ideálne pre domáce chlebíčky. Raz vyskúšate a pravdepodobne už nebudete chcieť kupovať bagety v obchode. Práca s cestom je navyše luxusný zážitok - je hladké, nelepí sa, netrhá a je dokonale pružné.

60 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
600 g
hladká múka
350 g
teplá voda
30 g
olivový olej
10 g
sušené droždie
8 g
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
60 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Do misy dáme múku, vmiešame sušené droždie, soľ a olivový olej a nakoniec prilejeme teplú vodu.
  2. Spracujeme cesto do hladkej a nelepivej konzistencie a necháme ho v kľude kysnúť 60 minút pod bavlneným uterákom.
  3. Po vykysnutí cesto rozdelíme na tri rovnako veľké časti. Každú časť v rukách spracujeme do placky a potom ju zrolujeme, pričom použijeme olej, aby sa cesto nelepilo (namiesto múky na posypanie). Spoje starostlivo uzavrieme a položíme ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  4. Po prenesení bagiet na plech ich necháme ešte 30 minút kysnúť. Potom ich vložíme do rúry na pečenie. Pred samotným pečením povrch bagiet narežeme ostrým nožom alebo žiletkou a zľahka ich posypeme múkou.
  5. Bagety pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 30 minút, pričom je dôležité sledovať ich pečenie. Po dopečení ich necháme vychladnúť na mriežke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár