NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Úžasne šťavnatá krkovička v horčicovej omáčke podľa môjho jednoduchého tradičného receptu.
Úžasne šťavnatá krkovička v horčicovej omáčke podľa môjho jednoduchého tradičného receptu.
Úžasne šťavnatá krkovička v horčicovej omáčke podľa môjho jednoduchého tradičného receptu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Kisska

Lahodná chuť mäsa, slaniny a horčice je to, čo nesmie chýbať na Vašom stole. Vyskúšajte tento recept s výbornou horčicovou omáčkou, ktorá stojí za to.

Kisska Kisska    ·   12.12.2023

Úžasne šťavnatá krkovička v horčicovej omáčke podľa môjho jednoduchého tradičného receptu.

Lahodná chuť mäsa, slaniny a horčice je to, čo nesmie chýbať na Vašom stole. Vyskúšajte tento recept s výbornou horčicovou omáčkou, ktorá stojí za to.

20 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
krkovička
1 ks
cibuľa
2-3 lyžice
horčica
podľa potreby
soľ
podľa potreby
čierne mleté korenie
podľa potreby
červená mletá paprika
100 g
udená slanina
1 liter
vývar
1 lyžica
hladká múka
podľa potreby
masť
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
  1. Mäso nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a zprudka zatiahneme na masti. Vyberieme a vo výpeku opražíme do hneda nakrájanú cibuľu, slaninu, pridáme koreniny (so soľou opatrne), horčicu, vložíme mäso, zalejeme vývarom a dusíme takmer do mäkka.
  2. Zahustíme zápražkou, ktorú si pripravíme tak, že na 1 lyžici masti si opražíme 1 lyžicu múky. Pomaly pražíme do orieškovej farby, a vlejeme ku mäsu.
  3. Povaríme ešte asi 20-30 minút a môžme degustovať. Podávame podľa chuti s ryžou, tarhoňou, slovenskou ryžou, alebo zemiakovou kašou.
  4. Namiesto bravčového mäsa, môžte použiť aj hovädzie, alebo kuracie mäso - to je rýchlejšie uvarené. Tak dobrú chuť Vám prajem.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty