NajRecept.sk Zavaraniny Utopence a zavináče Utopenci - najlepší, akých poznám
Utopenci - najlepší, akých poznám
Recept Utopenci - najlepší, akých poznám
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: IvanK

Utopencov je veľa a každému chutia iní, ale tento recept je pre nás doma ten najlepší. Toto jedlo sme kedysi robievali do zásoby na leto a brali sme ich napríklad, keď sme sa chystali k vode alebo na dlhšiu turistiku. Je to úplne jednoduché, len teraz je už ťažšie zohnať kvalitné špekáčiky, ktoré majú aj dobrú chuť. Len dve základné suroviny a vynikajúca pochúťka je na svete. Autor: IvanK.

IvanK    ·   25.5.2021

Utopenci - najlepší, akých poznám

Utopencov je veľa a každému chutia iní, ale tento recept je pre nás doma ten najlepší. Toto jedlo sme kedysi robievali do zásoby na leto a brali sme ich napríklad, keď sme sa chystali k vode alebo na dlhšiu turistiku. Je to úplne jednoduché, len teraz je už ťažšie zohnať kvalitné špekáčiky, ktoré majú aj dobrú chuť. Len dve základné suroviny a vynikajúca pochúťka je na svete. Autor: IvanK.

Suroviny
špekáčik
cibuľa
ocot
voda
korenie
vegeta
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Špekáčiky zbavíme šupky a nakrájame na 2 cm kolieska.
  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska. Navrstvíme do pohárov a zalejeme vriacim nálevom z 2 deci octu, litra vody, lyžičky čierneho mletého korenia a lyžice vegety.
  3. Poháre uzavrieme viečkom a po vychladnutí odložíme do chladničky, kde ich necháme 1-2 dni odležať.
Komentáre k receptu
Miroslav Vostrý    ·   6.3.2023   ·   Odpovedať   ·  

Proboha, zalévat utopence vařícím nálevem ????🤮

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár