NajRecept.sk Pečivo Chlieb Upečte si výborný domáci zemiakový chlieb, ktorý nahradí aj kupované pečivo.
Upečte si výborný domáci zemiakový chlieb, ktorý nahradí aj kupované pečivo.
Recept Upečte si výborný domáci zemiakový chlieb, ktorý nahradí aj kupované pečivo.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Anna Luptáková

Chlebík, ktorý si upečiete doma je nielen zdravší ale aj tisíckrát lepší ako ten zo supermarketu. A ak do neho pridáte aj varené zemiaky a rascu, rozvonia sa celý byt a zaručujem vám, že po ňom neostanú ani omrvinky. Je to ten najlepší recept na ten najlepší chlebík. Autor: Anna Luptáková

NajLucka NajLucka    ·   30.6.2024

Upečte si výborný domáci zemiakový chlieb, ktorý nahradí aj kupované pečivo.

Chlebík, ktorý si upečiete doma je nielen zdravší ale aj tisíckrát lepší ako ten zo supermarketu. A ak do neho pridáte aj varené zemiaky a rascu, rozvonia sa celý byt a zaručujem vám, že po ňom neostanú ani omrvinky. Je to ten najlepší recept na ten najlepší chlebík. Autor: Anna Luptáková

30 min
Čas prípravy
75 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka T-650
500 g
polohrubá múka
5 dcl
voda
1 ks
droždie
2-3 ks
varený postrúhaný zemiak
1 lyžica
soľ
2 lyžice
ocot
1 lyžica
rasca
1 lyžička
cukor
1 lyžica
strúhaný cesnak na potretie (nie do cesta)
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
75 min
Čas varenia
  1. Z vody, cukru a droždia urobíme kvások.
  2. Kvások zmiešame s ďalšími ingredienciami, vymiesime cesto a necháme 45 minút kysnúť.
  3. Cesto premiesime a necháme znova kysnúť daľších 45 minút.
  4. Vytvarujeme bochník, narežeme, potrieme cesnakovou vodou (cesnak, soľ a pol deci vody) a necháme opäť kysnúť 35-40 minút.
  5. Na spodok rúry dáme nádobu s litrom vody, aby sme vytvorili parné prostredie.
  6. Pečieme 15 minút na 240 stupňoch a potom 60 minút na 180 stupňoch. V polovici pečenia vyberieme nádobu s vodou von.
  7. Po vybratí z rúry opäť potrieme cesnakovou vodou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár