NajRecept.sk Dezerty Koláče Univerzálna kávová poleva z 3 surovín ideálna na ozdobu dezertov aj namáčanie koláčov.
Univerzálna kávová poleva z 3 surovín ideálna na ozdobu dezertov aj namáčanie koláčov.
Recept Univerzálna kávová poleva z 3 surovín ideálna na ozdobu dezertov aj namáčanie koláčov.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Kávová poleva má výbornú chuť a krásny lesklý vzhľad, ktorý perfektne dotvára všetky dezerty – od rezov až po rolády. Jej príprava je jednoduchá, pričom stačiť vám na ňu budú len tri suroviny.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   11.1.2025

Univerzálna kávová poleva z 3 surovín ideálna na ozdobu dezertov aj namáčanie koláčov.

Kávová poleva má výbornú chuť a krásny lesklý vzhľad, ktorý perfektne dotvára všetky dezerty – od rezov až po rolády. Jej príprava je jednoduchá, pričom stačiť vám na ňu budú len tri suroviny.

5 min
Čas prípravy
Suroviny
podľa potreby
silná káva
200 g
práškový cukor
1 lyžička
olej
Postup receptu
Vytlačiť
5 min
Čas prípravy

Príprava polevy na koláče nebola nikdy jednoduchšia. Jednotlivé suroviny stačí len zmiešať a výslednú zmes následne použiť podľa svojich predstáv. Ideálna je buď na poliatie dezertu, alebo na namáčanie sušienok, vianočných koláčikov a podobne.

  1. Ako prvé si uvaríme silnú kávu. Najlepšie zrnkovú, nie instantnú.
  2. Do misky nasypeme práškový cukor, pridáme olej a postupne prilievame vychladnutú kávu. Dávame si však pozor, aby sme jej nepriliali príliš veľa. Poleva by mohla byť veľmi riedka.
  3. Kávovú polevu dôkladne premiešame a môžeme rovno použiť.

Konzistenciu polevy si môžete prispôsobiť presne podľa svojich predstáv. Napríklad na poliatie bábovky alebo rolády je vhodné, keď je redšia. Bude sa vám lepšie rozotierať. Naopak na máčanie menších koláčikov by mala byť poleva hustejšia, aby na nich dobre držala.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár