NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Uhorková omáčka s kôprom: Dokonalá kombinácia pre svieži a chutný obed
Uhorková omáčka s kôprom: Dokonalá kombinácia pre svieži a chutný obed
Recept Uhorková omáčka s kôprom: Dokonalá kombinácia pre svieži a chutný obed
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: michaela.r

Uhorková omáčka s kôprom je netradičnou alternatívou k obvyklým omáčkam, ktoré si môžete pripraviť napríklad na víkendový obed. Tento recept ponúka ideálny spôsob, ako spestriť svoj jedálniček a ochutnať niečo iné. Nechajte sa inšpirovať a skúste toto skvelé jedlo. Ja som kôpor vynechala, pretože ho nemám rada, no ak varím aj pre manžela a deti, kôpor musí byť.

michaela.r    ·   11.4.2023

Uhorková omáčka s kôprom: Dokonalá kombinácia pre svieži a chutný obed

Uhorková omáčka s kôprom je netradičnou alternatívou k obvyklým omáčkam, ktoré si môžete pripraviť napríklad na víkendový obed. Tento recept ponúka ideálny spôsob, ako spestriť svoj jedálniček a ochutnať niečo iné. Nechajte sa inšpirovať a skúste toto skvelé jedlo. Ja som kôpor vynechala, pretože ho nemám rada, no ak varím aj pre manžela a deti, kôpor musí byť.

30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny
5-6 ks
sterilovaných uhoriek
hrnček
vývar
100 ml
smotana
podľa potreby
mlieko
1 ks
cibuľa
1-2 lyžice
nasekaného kôpru (ideálne čerstvého)
2 lyžice
hladkej múky
1 lyžica
cukru
1 lyžica
masla
4 guličky
celé nové korenie
podľa chuti
korenie a soľ
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
  1. Cibuľu nakrájajte najemno. V panvici rozohrejte lyžicu masla a na tuku nechajte zosklovatieť cibuľku. Potom pridajte nové korenie, nechajte rozvoňať a prisypte lyžicu cukru. Ten nechajte ľahko skaramelizovať.
  2. Následne pridajte múku a za stáleho miešania nechajte orestovať. Vzniknutú zápražku zalejte studeným vývarom (prípadne je možné nahradiť vodou). Pridať môžete aj mlieko.
  3. Uhorky pokrájajte na menšie kocky a vložte ich do omáčky. Nechajte prevariť zhruba 10-15 minút.
  4. Smotanu zmiešajte s trochou omáčky, túto zmes potom vlejte do hrnca s omáčkou.
  5. Kôpor nasekajte na menšie kúsky a pridajte ho do omáčky v závere, aby nestratil svoju farbu.
  6. Na záver už stačí len omáčku dochutiť – čiernym korením, cukrom, či uhorkovým nálevom. Nechajte ešte chvíľu prehriať a môžete podávať.
  7. Ako prílohu je možné odporučiť zemiaky a varené vajíčka, či napríklad knedle a hovädzie mäso.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár