NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Údené bravčové plece pečené na pive, cibuli a cesnaku - rýchly obed pre celú rodinu
Údené bravčové plece pečené na pive, cibuli a cesnaku - rýchly obed pre celú rodinu
Recept Údené bravčové plece pečené na pive, cibuli a cesnaku - rýchly obed pre celú rodinu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mishenka

Pred pár rokmi som v chladničke našla kilo údeného rolovaného pleca, s ktorým som nevedela, čo spraviť. Tak som sa rozhodla upiecť ho na cesnaku, cibuli a podliať pivom a vzniklo z toho úžasne chutné jedlo. Odvtedy to robievam pravidelne, celá rodina to miluje.

Mishenka Mishenka    ·   14.1.2024

Údené bravčové plece pečené na pive, cibuli a cesnaku - rýchly obed pre celú rodinu

Pred pár rokmi som v chladničke našla kilo údeného rolovaného pleca, s ktorým som nevedela, čo spraviť. Tak som sa rozhodla upiecť ho na cesnaku, cibuli a podliať pivom a vzniklo z toho úžasne chutné jedlo. Odvtedy to robievam pravidelne, celá rodina to miluje.

20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
údené plece
3 ks
cibuľa
6-7 ks
strúčik cesnaku
250 ml
svetlé pivo
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
  1. Údené mäso nakrájame na plátky.
  2. Cibuľu a cesnak tiež nakrájame na plátky.
  3. Na spodok pekáča dáme polku cibule a cesnakov, na to poukladáme plátky mäsa a na mäso poukladáme zvyšnú cibuľu a cesnak.
  4. Mäso podlejeme pivom a pečieme v rúre 25 min prikryté na 210 stupňoch a potom odkryté asi 20 minút.
  5. Podávame to najradšej so zemiakovou kašou a kyslými uhorkami alebo nejakým šalátom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár