NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Twix cheesecake
Twix cheesecake
Recept Twix cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: _Nikoleta_

Máte radi karamel, čokoládu či twix tyčinky? Tento cheesecake si určite pripravte. Skvelá chuť tvarohového dezertu s vrstvou karamelu a čokolády poteší vaše chuťové poháriky.

_Nikoleta_    ·   27.9.2022

Twix cheesecake

Máte radi karamel, čokoládu či twix tyčinky? Tento cheesecake si určite pripravte. Skvelá chuť tvarohového dezertu s vrstvou karamelu a čokolády poteší vaše chuťové poháriky.

45 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
Suroviny

Sušienkový základ

150 g
sušienky
80 g
maslo
2 ks
twix tyčinky (alebo verzia z lidl)

Krém

620 g
jemný tvaroh
200 g
cream cheese/ nátierkové maslo
200 g
kyslá smotana
2 ks
vajce
2 ks
twix tyčinky
2 lyžice
karamelový pudingový prášok
80 g
práškový cukor

Karamel

100 g
kryštálový cukor
40 g
maslo
80 ml
smotana na šľahanie

Čokoládová poleva

100 g
horká čokoláda
100 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
50 min
Čas varenia
  1. Sušienky rozmixujeme. Pridáme maslo izbovej teploty alebo roztopené v mikrovlnke a opäť premixujeme. Zmes vysypeme do okrúhlej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a rovnomerne utlačíme na dno. Dáme predpiecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov 8-10 minút.
  2. Dve twix tyčinky rozmixujeme a vysypeme na sušienkový základ. Ďalšie dve tiež rozmixujeme a použijeme do krému. Tvaroh a cream cheese krátko vyšľaháme. Zašľaháme smotanu a vajíčka. Nakoniec pridáme cukor, pudingový prášok, dve rozmixované tyčinky a všetko spolu prešľaháme.
  3. Vylejeme na predpečený základ a pečieme pri teplote 155 stupňov približne 50 minút. Počas pečenia dávam na dno rúry plech s vodou. Po dopečení necháme cheesecake vychladnúť aspoň pol hodinu v pootvorenej rúre, až potom ho vyberieme.
  4. Na prípravu karamelu dáme cukor do hrnca a necháme ho roztopiť. Priebežne miešame. Keď je cukor úplne rozpustený na hladkú zmes, pridáme maslo a okamžite miešame. Keď sa maslo s cukrom prepojí, prilejeme smotanu. Nezľaknite sa, začne to bublať. Znovu hneď miešame, aby sa nám všetko prepojilo. Miešame do zhustnutia a potom odstavíme z ohňa.
  5. Karamel necháme mierne vychladnúť. Pred poliatím cheesecake-u ho premiešame a následne vylejeme a rovnomerne rozotrieme na vychladnutý cheesecake. Odložíme do chladničky a pripravíme čokoládovú polevu.
  6. Smotanu dáme do hrnca a zohrejeme. Keď je teplá, odstavíme z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Vznikne nám hladká poleva. Polevu vylejeme na karamelovú vrstvu. Pripravený cheesecake odložíme na noc do chladničky.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty