Pripravíme si suroviny. Vajcia dáme vymiešať s cukrom do stroja. Pridáme olej. Vmiešame kakao.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri 180 stupňoch asi 15 minút. (Forma o veľkosti 24 x 24 cm s odnímateľným dnom).
Upečené cesto necháme vychladnúť. Z cesta stiahneme papier na pečenie a vložíme späť do formy.
Suroviny na tvarohovú plnku dáme vyšľahať do mixéra. Maslo by malo mať izbovú teplotu, aby sa ľahšie spojilo s tvarohom. Pridáme trochu rumu - samozrejme množstvo záleží na vás, podľa chuti.
Vyšľahanú plnku vylejeme na cesto. Pekne uhladíme a dáme do chladničky.
Medzitým si zmiešame vodu a sirup. Takto si pripravíme pol litra tekutiny, polovicu dáme do hrnca na oheň, pridáme cukor. Do druhej polovice vysypeme vanilkový puding alebo Zlatý klas (dostať ho v Kauflande). Vanilkovou zmes prilejeme do druhej a spolu uvaríme želatínový puding.
Vylejeme na tvarohovú plnku. Pekne uhladíme a dáme poriadne vychladiť - na dve hodiny.
Po vychladnutí krájame na úhľadné rezy, ľubovoľne ozdobíme. Dobrú chuť!