NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Tvarohový koláč s marhuľami a nadýchaným piškótovým cestom.
Tvarohový koláč s marhuľami a nadýchaným piškótovým cestom.
Recept Tvarohový koláč s marhuľami a nadýchaným piškótovým cestom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Depositphotos.com

Tvarohový koláč s marhuľami je výbornou voľbou pre každého, kto má chuť na ľahký, svieži a šťavnatý dezert. Poskladaný je z dvoch vrstiev. Prvou je nadýchané kakaové cesto, ktoré dopĺňa sladký tvarohový krém zmiešaný s ovocím. Ja som v recepte použila čerstvé marhule, no vhodné sú aj mrazené alebo zavárané.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   7.10.2024

Tvarohový koláč s marhuľami a nadýchaným piškótovým cestom.

Tvarohový koláč s marhuľami je výbornou voľbou pre každého, kto má chuť na ľahký, svieži a šťavnatý dezert. Poskladaný je z dvoch vrstiev. Prvou je nadýchané kakaové cesto, ktoré dopĺňa sladký tvarohový krém zmiešaný s ovocím. Ja som v recepte použila čerstvé marhule, no vhodné sú aj mrazené alebo zavárané.

25 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny

Piškótové cesto

2 hrnčeky
polohrubá múka
1/3 hrnčeka
kryštálový cukor
100 g
maslo
3 lyžice
kakao
1 ks
vajce
2 lyžice
kyslá smotana
podľa chuti
vanilka
1 lyžička
prášok do pečiva

Tvarohová náplň

800 g
tučný tvaroh
100 g
maslo
4 ks
vajce
2/3 hrnčeka
kryštálový cukor
2 lyžice
zemiakový škrob
1 lyžička
prášok do pečiva
podľa chuti
vanilka
600 g
čerstvé marhule
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia

Ak milujete tvarohové dezerty, no nemáte chuť na pravý americký cheesecake, vyskúšajte tento recept. Korpus tvorí namiesto sušienok piškótové cesto, ktoré sa rozplýva na jazyku.

  1. Polohrubú múku zmiešame s kryštálovým cukrom, kakaom a práškom do pečiva.
  2. V ďalšej mise vyšľaháme vajíčko s cukrom. Následne zapracujeme maslo, kyslú smotanu, vanilku a všetko spojíme so suchými ingredienciami.
  3. Pripravené cesto nalejeme do formy s rozmermi 24 x 24 cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie, a pečieme pri teplote 170 °C približne 15 minút.
  4. Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom, vanilkou a zmäknutým maslom. Následne postupne pridávame tvaroh, prášok do pečiva a škrob.
  5. Bielky vyšľaháme do peny a opatrne ich zapracujeme do tvarohovej zmesi.
  6. Polovicu tvarohovej náplne nalejeme na vychladnutý korpus, rozložíme na ňu očistené a nakrájané marhule a zalejeme druhou polovicou krému. Koláč vložíme do rúry a pečieme pri 170 °C asi 40 minút. Potom rúru vypneme a koláč v nej necháme ešte aspoň 10 minút.
  7. Po vychladnutí dezert nakrájame a posypeme práškovým cukrom. Servírovať ho môžeme samostatne alebo s čerstvými marhuľami.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár