NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Cheesecake Tvarohový koláč s bobuľovým ovocím - cheesecake
Tvarohový koláč s bobuľovým ovocím - cheesecake
Recept Tvarohový koláč s bobuľovým ovocím - cheesecake
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jednoduchý cheesecake, ktorý je chuťovo veľmi dobrý. Ovocné dezerty sú moje obľúbené. Autor: Lukáš

Lukas Cirjak Lukas Cirjak    ·   31.1.2021

Tvarohový koláč s bobuľovým ovocím - cheesecake

Jednoduchý cheesecake, ktorý je chuťovo veľmi dobrý. Ovocné dezerty sú moje obľúbené. Autor: Lukáš

45 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
Suroviny

Korpus:

200 g
marína keksy
120 g
maslo

Náplň:

500 g
tvaroh
40 g
hladká múka
280 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový lusk
1 ks (citrón)
citrónová kôra
3 ks
vajce
250 g
čučoriedky

Ovocná poleva:

375 g
bobuľové ovocie
100 g
kryštálový cukor
1/2 ks
vanilkový lusk
2 lyžice
voda
2 lyžičky
kukuričný škrob
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
70 min
Čas varenia
  1. Totrovú formu (priemer 20 cm) vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie vrátane bokov.
  2. Sušienky rozdrvíme alebo rozmixujeme a primiešame k nim rozpustené maslo. Sušienkovú zmes vložíme do tortovej formy a utlačíme po celej forme vrátane bokov.
  3. Plnka: Do misky vložíme tvaroh a krátko pomixujeme. Pridáme múku a znovu krátko pomixujeme. Ďalej pridáme kryštálový cukor, zrniečka z vanilkového struku, nastrúhanú citrónovú kôru a znovu krátko mixujeme. Postupne pridáme vajcia izbovej teploty a mixujeme. (Plnku nemixujeme dlho preto, aby sa do nej nedostalo veľa vzduchu a pri pečení nepopraskala.) Nakoniec pridáme čučoriedky a ručne premiešame.
  4. Tvarohovú hmotu vložíme do formy na sušienkový korpus a pečieme 70 minút pri teplote 140 °C.
  5. Po dopečení otvoríme rúru na cca 20 cm a necháme koláč odpočívať 2 hodiny vo vypnutej rúre. Po 2 hodinách vložíme koláč do chladničky na ďalšie 4 hodiny.
  6. Polevu na koláč pripravíme zmiešaním 125 g bobuľového ovocia, kryštálového cukru, zrniečok z vanilkového struku a 2 lyžíc vody. Privedieme do varu a varíme 5 minút. Potom pridáme zvyšných 250 g ovocia a znovu privedieme do varu. Nakoniec zahustíme kukuričným škrobom, ktorý sme rozmiešali s 2 lyžičkami vody.
  7. Jemne vychladenú polevu nalejeme na koláč.

Zdroj: Youtube

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár