NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Tvarohovo-ovocná roláda (bez múky)
Tvarohovo-ovocná roláda (bez múky)
Recept Tvarohovo-ovocná roláda (bez múky)
Foto: adkas

Trochu som upratovala fotografie a narazila som na túto fit roládu, na ktorú som takmer zabudla. Je to taká zdravšia verzia tvarohovo- ovocnej rolády. Tvaroh a ovocie tvoria skvelú dvojku, takže určite si na tejto kombinácii skvele pochutnáte. Túto roládu som piekla už skôr, ale akosi nebol ani čas pridať to tu. Recept mám od mojej sestry, ktorá ju chválila a mne nedalo nevyskúšať. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   25.10.2020

Tvarohovo-ovocná roláda (bez múky)

Trochu som upratovala fotografie a narazila som na túto fit roládu, na ktorú som takmer zabudla. Je to taká zdravšia verzia tvarohovo- ovocnej rolády. Tvaroh a ovocie tvoria skvelú dvojku, takže určite si na tejto kombinácii skvele pochutnáte. Túto roládu som piekla už skôr, ale akosi nebol ani čas pridať to tu. Recept mám od mojej sestry, ktorá ju chválila a mne nedalo nevyskúšať. Autor: Adkas

25 min
Čas prípravy
8 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
3-4 lyžice
med
2 lyžice
kokosový olej

Krém:

750 g
mäkký tvaroh
3-4 lyžice
med
200 g
drobné ovocie
2 ks
banán
1 lyžička
vanilková esencia
1 lyžica
citrónová kôra

Na ozdobu:

2 lyžice
med
mletá škorica
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
8 min
Čas varenia
  1. Pripravíme si plech 30 x 40 cm. Vyložíme ho papierom na pečenie a dobre potrieme kokosovým olejom. Žĺtky našľaháme s medom do peny.
  2. Pridáme dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne krúživými pohybmi vmiešame do našľahaných žĺtkov. Cesto vylejeme na plech a rovnomerne rozotrieme.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri ptelote 190 stupňov asi 8 minút. Dávame pozor, aby sme roládu zbytočne dlhým pečením nevysušili. Po upečení vezmeme z plechu dole a stočíme ju po dĺžke. Necháme úplne vychladnúť.
  4. Tvaroh, citrónovú kôru, vanilku a med vyšľaháme na jemný krém. Ak chcete krém sladší, môžete pridať viac medu.
  5. Vychladnutú roládu roztočíme a natrieme krém. Uložíme banány, asi 2 cm od kraja cesta a potom drobné ovocie a stočíme roládu. Pri stáčaní postupne opatrne sťahujeme papier na pečenie.
  6. Odložíme do chladu stuhnúť. Pred podávaním poprášime mletou škoricou a cik cak spôsobom osladíme medom.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár