Zo všetkých surovín spracujeme nelepivé pružné cesto. Na zľahka pomúčenej podložke vyvaľkáme na placku s výškou cca 3 mm a radielkom nakrájame na štvorce 6 x 6 cm.
Do stredu každého štvorca dáme lyžičku lekváru a prehneme. Kraje starostlivo bruškom prsta pritlačíme k sebe.
Do vhodnej nádoby dáme dostatočné množstvo vody, ktorú osolíme lyžičkou soli. Akonáhle začne voda vrieť, nahádže do nej (opatrne) taštičky a zľahka ich vareškou podoberieme, aby sa nám neprichytili ku dnu.
Od času, kedy taštičky vyplávajú na povrch, varíme 5 minút. Dierovanou lyžicou ich vyberieme a horúce dáme na taniere. Tam ich bohato posypeme perníkom, cukrom a prelejeme rozpusteným maslom. Dobrú sladkú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Naďa Indruchová