NajRecept.sk Dezerty Tvarohové slimáky s pudingom sú mäkké aj na druhý deň.
Tvarohové slimáky s pudingom sú mäkké aj na druhý deň.
Recept Tvarohové slimáky s pudingom sú mäkké aj na druhý deň.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Pudingovo-tvarohové slimáky sú lahodným, mäkkým a nadýchaným pečivom, ktoré si udržuje svoju jemnosť aj na druhý deň. Táto kombinácia pudingu a tvarohu robí z týchto slimákov perfektné raňajky alebo desiatu.

NajLucka NajLucka    ·   29.11.2023

Tvarohové slimáky s pudingom sú mäkké aj na druhý deň.

Pudingovo-tvarohové slimáky sú lahodným, mäkkým a nadýchaným pečivom, ktoré si udržuje svoju jemnosť aj na druhý deň. Táto kombinácia pudingu a tvarohu robí z týchto slimákov perfektné raňajky alebo desiatu.

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
300 ml
vlažné mlieko
2 ks
žĺtok
70 g
maslo
70 g
práškový cukor
42 g
čerstvé droždie
štipka
soľ

Náplň:

350 ml
mlieko
3 lyžice
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový puding v prášku
1 ks
vanilkový cukor
250 g
tvaroh bez hrudiek
podľa chuti
hrozienka
1 ks
vajce (na potretie)
trochu
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Na prípravu cesta najskôr zmiešajte polovicu vlažného mlieka s droždím, trochou cukru a múkou, a nechajte zmes asi 10-15 minút v nádobe kysnúť, aby vznikol kvások. Potom preosejte múku do misy, pridajte práškový cukor, žĺtky, štipku soli, zmäknuté maslo, pripravený kvások a zvyšok mlieka. Spracujte zmes do hladkého cesta a nechajte ho na teplom mieste kysnúť, kým sa jeho objem nezdvojnásobí. Môže to trvať približne 30 minút. Prípadne, ak je cesto príliš husté, pridajte ešte trochu vlažného mlieka.
  2. Na prípravu náplne najskôr uvarte hustý puding z mlieka, cukru, vanilkového cukru a vanilkového pudingu v prášku. Po uvarení nechajte puding vychladnúť. Keď bude puding vychladnutý, vmiešajte doň tvaroh. Na premiešanie tvarohu s pudingom môžete použiť ručný elektrický mixér, aby bola náplň dokonale hladká.
  3. Hneď ako cesto vykyslo, rozvaľkajte ho na pomúčenej doske na obdĺžnik s hrúbkou približne 5 mm. Cesto potrite pripravenou náplňou, posypte hrozienkami a zrolujte do valcového tvaru. Uistite sa, že valec má rovnomernú hrúbku, a potom ho pokrájajte na kolieska s hrúbkou 2 cm. Z dvojitej dávky by vám malo vyjsť okolo 24 kusov pomerne veľkých slimákov.
  4. Po vykysnutí umiestnite slimáky na plech vyložený papierom na pečenie, pričom nechajte medzi nimi dostatok miesta, pretože počas pečenia ešte napučia. Pred pečením potrite povrch slimákov rozšľahaným vajíčkom zmiešaným s trochou mlieka. Nechajte slimáky ešte chvíľu kysnúť, a potom ich pečte v predhriatej rúre na 180 °C po dobu 20-30 minút, kým nezískajú zlatistú farbu. Po upečení posypte slimáky práškovým cukrom. Doba a teplota pečenia sa môže líšiť v závislosti od konkrétneho typu rúry. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár