NajRecept.sk Sladké jedlá Šišky Tvarohové šišky bez droždia
Tvarohové šišky bez droždia
Recept Tvarohové šišky bez droždia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Janaha

Tvarohové šišky bez použitia droždia, čiže nemusíte čakať, kým vám cesto vykysne. Môžete ich robiť počas celého roka, nielen počas fašiangov. Je to síce kalorické jedlo, ale radím ho medzi tie jednoduchšie recepty, pri ktorých nemusím stráviť veľa času v kuchyni. Tvaroh je najlepšie použiť hrudkovitý, robila som už aj s jemným tvarohom, pretože som doma nemala iný, ale nebolo to veľmi dobré. Zjesť sa to dalo, ale nabudúce pôjdem radšej do obchodu. Autor: Janaha

Janaha    ·   2.5.2021

Tvarohové šišky bez droždia

Tvarohové šišky bez použitia droždia, čiže nemusíte čakať, kým vám cesto vykysne. Môžete ich robiť počas celého roka, nielen počas fašiangov. Je to síce kalorické jedlo, ale radím ho medzi tie jednoduchšie recepty, pri ktorých nemusím stráviť veľa času v kuchyni. Tvaroh je najlepšie použiť hrudkovitý, robila som už aj s jemným tvarohom, pretože som doma nemala iný, ale nebolo to veľmi dobré. Zjesť sa to dalo, ale nabudúce pôjdem radšej do obchodu. Autor: Janaha

Suroviny
500 g
hrudkovitý tvaroh
4 ks
vajce
4 lyžice
rum
4 lyžice
práškový cukor
2 lyžičky
sóda bicarbona
500 g
polohrubá múka
štipka
soľ
džem
práškový cukor
na vyprážanie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V miske ručne zmiešame všetky suroviny a hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku, kde ho necháme prikryté pol hodinku odstáť.
  2. Vyvaľkáme na asi 1 cm a vykrojíme menšie kolieska / šišky. Cesto sa niekedy trochu lepí, je treba dobre posypať (záleží od tvarohu a tiež od veľkosti vajec).
  3. Ak sa vám cesto naozaj veľmi lepí, môžete prípadne pridať trochu múky, ale nie veľa, aby šišky neboli ako kameň.
  4. Smažíme ich z oboch strán vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Mali by sa pekne nafúknuť. Šišky neplníme striekačkou, džem dávam navrch a na tanieri ešte zľahka pocukrujte.
  5. Najlepšie sú teplé, ako všetky šišky.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár