NajRecept.sk Sladké jedlá Ovocné knedlíky Tvarohové knedlíky Tvarohové knedličky s čerešňami a kyslou smotanou
Tvarohové knedličky s čerešňami a kyslou smotanou
Recept Tvarohové knedličky s čerešňami a kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Michaela Žítková

Dokonalý sladký obed, ktorý zasýti a bude na stole do niekoľkých minút. Tvarohové knedličky s ovocím sú dokonalou voľbou, keď sa vám nechce tráviť niekoľko hodín za sporákom a chcete niečo ľahké a dobré. Naplniť ich môžete čímkoľvek podľa svojej chuti. Ja som zvolila čerešne. Autor: Michaela Žítková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   6.5.2025

Tvarohové knedličky s čerešňami a kyslou smotanou

Dokonalý sladký obed, ktorý zasýti a bude na stole do niekoľkých minút. Tvarohové knedličky s ovocím sú dokonalou voľbou, keď sa vám nechce tráviť niekoľko hodín za sporákom a chcete niečo ľahké a dobré. Naplniť ich môžete čímkoľvek podľa svojej chuti. Ja som zvolila čerešne. Autor: Michaela Žítková

30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
mäkký tvaroh v kocke
1 ks
vajce
1 bal.
vanilkový cukor
50 g
kryštálový cukor
1 ks
citrón (len kôra)
150 – 180 g
detská krupica
štipka
soľ
podľa potreby
čerešne

Čerešňový preliv:

podľa potreby
čerešne
podľa potreby
cukor
podľa potreby
voda
podľa potreby
škrob

Ďalej:

podľa potreby
kyslá smotana
podľa potreby
mäkký tvaroh v kocke
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Tvarohové knedličky s čerešňami predstavujú dokonalú kombináciu sladkej a sviežej chuti. U nás ich milujú dospelí aj deti. Skvelo zasýtia a okrem čerešní ich môžete naplniť aj jahodami, čučoriedkami alebo slivkami. Dokonca, siahnuť môžete aj po Nutelle alebo domácej marmeláde. Vhodnou voľbou je napríklad táto jahodová.

  1. Tvaroh zmiešame s vajíčkom, cukrami, citrónovou kôrou, krupicou a štipkou soli. Všetko dôkladne premiešame a vytvoríme pevné cesto, ktoré sa nelepí. Tvaroh používame ten, ktorý sa predáva v kocke, nie vaničkový. Kvôli nemu by mohlo byť cesto príliš mäkké a lepivé.
  2. Cesto nakrájame na 16 rovnakých častí, z ktorých vytvoríme placku. Do tej vložíme tri čerešne (alebo iné ovocie), zabalíme a dáme do vriacej osolenej vody.
  3. Keď knedličky vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 8 minút povariť, potom ich scedíme, vytiahneme a môžeme podávať.
  4. Čerešňový preliv: Čerešne umyjeme, vložíme do hrnca a podusíme s trochou vody a cukrom. Keď zmäknú, pridáme škrob, ktorý sme rozmiešali v troche vody a krátko povaríme.

Tvarohové knedličky môžete servírovať s rôznymi prílohami. Ja som ich okrem čerešňového prelivu doplnila o hrudkovitý tvaroh a pridala som trochu kyslej smotany. Pre jemnejšiu chuť ich môžete taktiež preliať rozpusteným maslom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár