Postup: Použijeme šálku o objeme 200ml. Múku, prášok do pečiva, práškový cukor a kakao zmiešame, pridáme vajce, zmäknuté maslo a kyslú smotanu. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme odležať asi pol hodinu.
Tvarohová náplň: Bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkou, pridáme rozpustené maslo, postupne pridávame tvaroh, múku a puding. Nakoniec opatrne pridáme tuhý sneh, premiešame lyžicou. Nakoniec pridáme pomarančovú kôru a hrozienka, ktoré môžeme predtým namočiť napr. v rume alebo ich zalejeme horúcou vodou, aby trochu zmäkli. Ak použijeme nízkotučný tvaroh, pridáme o 100 g masla viac, čiže 200 g.
Odležané cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme a pomocou valčeka opatrne prenesieme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech s rozmermi 40 x 25 cm. Nalejeme tvarohovú plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Vrch poprepichujeme vidličkou, aby sa pri pečení nevytvorili na ceste bubliny. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút, potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ďalších 30 minút.
Tip: Ak sa nám nedarí preniesť druhý plát cesta na plnku, pretože sa cesto trhá, môžeme ho jednoducho nastrúhať na hrubšom strúhadle.