NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Tvarohové buchty potreté masťou podľa receptu od babičky
Tvarohové buchty potreté masťou podľa receptu od babičky
Tvarohové buchty potreté masťou podľa receptu od babičky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Náš dedo už si toho veľa nepamätá. Teda presnejšie povedané, nepamätá si, čo bolo včera alebo pred hodinou, ale úplne presne vie, že keď bol malý chlapec, piekla mu jeho babička obrie buchty, čo sa mu ani do ruky nevošli... Jasné, bol malý, tak pre neho všetko bolo obrie. Ale ja mu chcela urobiť radosť, tak som mu upiekla buchty, ktoré sa mu v jeho sedemdesiatich piatich skoro ani nezmestia do ruky. A bolo vidieť, že som ho dostala. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   27.9.2020

Tvarohové buchty potreté masťou podľa receptu od babičky

Náš dedo už si toho veľa nepamätá. Teda presnejšie povedané, nepamätá si, čo bolo včera alebo pred hodinou, ale úplne presne vie, že keď bol malý chlapec, piekla mu jeho babička obrie buchty, čo sa mu ani do ruky nevošli... Jasné, bol malý, tak pre neho všetko bolo obrie. Ale ja mu chcela urobiť radosť, tak som mu upiekla buchty, ktoré sa mu v jeho sedemdesiatich piatich skoro ani nezmestia do ruky. A bolo vidieť, že som ho dostala. Autor: Danka

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

250 ml
vlažné mlieko
1/2 kocky
čerstvé droždie
2 ks
žĺtok
50 g
rozpustená a vychladnutá masť
480 g
hladká múka
50 g
kryštálový cukor
1 lyžička
soľ
1 vrecúško
citrónovej kôry s dextrózou (Finesse od Dr.Oetkera) alebo 2 lyžičky sušenej citrónovej kôry
1 lyžička
vanilková esencia

Tvarohová plnka:

750 g
mäkký tvaroh
veľká hrsť
hrozienka
1 ks
žĺtok
1/2 sáčku
vanilkový pudingový prášok
podľa chuti
rum
podľa chuti
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
  1. Cesto zamiesené a vykysnuté v pekárni, rozdelíme na potrebný počet dielov (ja som rozdelila na 12, aby boli buchty vážne veľké, optimálne tak 20-24), urobíme bochníčky a necháme ich pod igelitom asi 10 minút odpočinúť.
  2. Potom každý bochníček zvlášť roztlačíme prstami, naplníme 1 lyžicou náplne, dôkladne spojíme a uložíme spojom dolu do pekáčika (ja som dala na menší plech 32x22cm), kam sme si naliali rozpustené sadlo.
  3. Maslovačkou alebo štetcom každú buchtu pekne zo všetkých strán potrieme, aby sa nám buchty k sebe pri pečení nezlepili.
  4. Pekáčik s buchtami vložíme do veľkého igelitového vreca a necháme cca 45 minút kysnúť, následne pečieme 30 minút na 180 stupňov.
  5. Upečené buchty ešte horúce potrieme zvrchu ľahko masťou, vyklopíme a necháme vychladnúť.
    Sypeme práškovým cukrom.
  6. Pozn.: Vôbec sa tej masti neľakajte, naše babičky dobre vedeli, čo je dobré. A tieto buchty sú úplne božie...
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár