NajRecept.sk Čásť dňa Raňajky Trvanlivé a rýchle škoricové slimáky z kefírového cesta bez kysnutia, droždia a vajec.
Trvanlivé a rýchle škoricové slimáky z kefírového cesta bez kysnutia, droždia a vajec.
Recept Trvanlivé a rýchle škoricové slimáky z kefírového cesta bez kysnutia, droždia a vajec.
Foto: Mishenka

Moja dcéra si často pýta škoricovníky a tieto doma robievame najradšej. Sú pripravené rýchlo, bez droždia a zdĺhavého kysnutia a po upečení sú užasne krehké a najviac aj chrumkavé. Samozrejme, slimáky môžete naplniť aj orechami či makom. Tento recept si určite odložte!

Mishenka Mishenka    ·   18.5.2024

Trvanlivé a rýchle škoricové slimáky z kefírového cesta bez kysnutia, droždia a vajec.

Moja dcéra si často pýta škoricovníky a tieto doma robievame najradšej. Sú pripravené rýchlo, bez droždia a zdĺhavého kysnutia a po upečení sú užasne krehké a najviac aj chrumkavé. Samozrejme, slimáky môžete naplniť aj orechami či makom. Tento recept si určite odložte!

25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
120 g
kefír
100 g
mäkké maslo
90 g
kryštálový cukor
1/2 lyžičky
sóda
1/2 lyžičky
soľ

Náplň:

100 g
mäkké maslo
20 g
mletá škorica
50 g
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
25 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
  1. Z ingrediencií na cesto si ručne vypracujeme mäkké cesto a necháme ho chvíľku odpočinúť.
  2. Cesto následne vyvaľkáme. Ja ho rada vyvaľkám tak na cca 3mm, slimáky sú potom viac stočené, je v nich viacej náplne a sú chutnejšie.
  3. Na cesto natrieme mäkké maslo, posypeme ho kryštálovým cukrom a škoricou a zavinieme.
  4. Nakrájame slimáky, poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme 25 min na 180 stupňov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár