NajRecept.sk Dezerty Koláče Trubičky zo šľahačkového cesta plnené nadýchaným sladkým snehom.
Trubičky zo šľahačkového cesta plnené nadýchaným sladkým snehom.
Recept Trubičky zo šľahačkového cesta plnené nadýchaným sladkým snehom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jana Jančíková

Trubičky zo šľahačkového cesta sú klasikou na oslavy, svadby alebo len na bežné dni, keď máte chuť na niečo sladké, no neviete, čo pripraviť. Ja som ich nedávno spravila na nedeľu ku káve a mali veľký úspech. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   19.3.2025

Trubičky zo šľahačkového cesta plnené nadýchaným sladkým snehom.

Trubičky zo šľahačkového cesta sú klasikou na oslavy, svadby alebo len na bežné dni, keď máte chuť na niečo sladké, no neviete, čo pripraviť. Ja som ich nedávno spravila na nedeľu ku káve a mali veľký úspech. Autor: Jana Jančíková

40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

400 g
hladká múka
1 ks
maslo
2 ks
žĺtok
štipka
soľ
200 ml
33 % smotana

Sneh:

6 ks
bielky
400 g
kryštálový cukor
podľa potreby
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
40 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

Trubičky zo šľahačkového cesta patria medzi jedny z mojich najobľúbenejších dezertov. Skvelo chutia, nie sú príliš ťažké na prípravu a vydržia veľmi dlho. Pokojne si ich tak môžete urobiť do zásoby ako ja.

  1. Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky minimálne na dve hodiny – ideálne cez noc.
  2. Cesto vyvaľkáme, nakrájame na pásiky široké 1,5 – 2 cm a namotáme ich na trubičku, ktorú sme vymazali olejom alebo maslom. Cesto potrieme vajíčkom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 20 minút.
  3. Po upečení chvíľku počkáme a ešte vlažné trubičky dáme dole z foriem. Necháme vychladnúť.
  4. Vychladnuté trubičky plníme krémom, ktorý si pripravíme tak, že vymiešame bielky s cukrom nad parou. Keď sa cukor rozpustí, začneme šľahať na nižšom stupni (ja som použila 3. stupeň) a šľaháme ešte 10 – 15 minút.
  5. Do lesklého snehu pridáme zopár kvapiek citrónovej šťavy, ešte trochu prešľaháme a následne ho použijeme na plnenie.

Šľahačkové trubičky sú chutné a vydržia pomerne dlho. Vždy, keď k vám príde návšteva, budete jej mať čo ponúknuť. Okrem nich robím často aj tieto medové trubičky, ktoré plním karamelovým krémom a ich konce obaľujem v čokoláde.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár