NajRecept.sk Dezerty Múčniky Trdelník na plechu. Pokiaľ milujete trdelníky, ale otravuje vás príprava, skúste rýchlu a lahodnú alternatívu na plech.
Trdelník na plechu. Pokiaľ milujete trdelníky, ale otravuje vás príprava, skúste rýchlu a lahodnú alternatívu na plech.
Recept Trdelník na plechu. Pokiaľ milujete trdelníky, ale otravuje vás príprava, skúste rýchlu a lahodnú alternatívu na plech.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Tento recept prináša klasický slovenský dezert v novom, jednoduchšom prevedení. Zabudnite na zložitú prípravu s valčekmi – táto verzia ponúka rovnakú lahodnú chuť s minimálnou námahou. Stačí zmiešať prísady, roztiahnuť cesto na plech a vaše pečenie je na dobrej ceste. Ideálne pre tých, ktorí chcú vychutnať tradičnú chuť bez zbytočnej práce.

NajLucka NajLucka    ·   8.12.2023

Trdelník na plechu. Pokiaľ milujete trdelníky, ale otravuje vás príprava, skúste rýchlu a lahodnú alternatívu na plech.

Tento recept prináša klasický slovenský dezert v novom, jednoduchšom prevedení. Zabudnite na zložitú prípravu s valčekmi – táto verzia ponúka rovnakú lahodnú chuť s minimálnou námahou. Stačí zmiešať prísady, roztiahnuť cesto na plech a vaše pečenie je na dobrej ceste. Ideálne pre tých, ktorí chcú vychutnať tradičnú chuť bez zbytočnej práce.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
400 g
polohrubá múka
250 ml
mlieko
3 lyžice
rozpustené maslo
8 lyžíc
kryštálový cukor
42 g
droždie
2 ks
žĺtok
štipka
soľ
na potretie
bielok
na posypanie
nasekané orechy zmiešané so škoricovým cukrom
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
  1. Vytvoríme tradičné cesto na kysnutie a necháme ho v miske odpočívať približne jednu hodinu, aby dobre vykyslo.
  2. Po vykysnutí prenesieme cesto na plech potretý olejom a rozprestrieme ho rovnomerne po celej ploche. Potom cesto potrieme bielkom a posypeme zmesou orechov a škorice.
  3. Po umiestnení cesta na plech necháme cesto ešte asi 20 minút kysnúť. Potom pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov po dobu 20 minút. Počas pečenia sledujeme, aby sa orechy nepripálili.
  4. Po upečení posypeme trdelník práškovým cukrom a podávame nakrájaný na porcie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár