NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Tradičný vyprážaný syr
Tradičný vyprážaný syr
Recept Tradičný vyprážaný syr
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Varenie a pečenie s radosťou

Kto nemá rád vyprážaný syr, nevie, čo je dobré. Je to síce nezdravá pochúťka, ale sem tam určite nezaškodí. Mňam!

NajLucka NajLucka    ·   28.7.2021

Tradičný vyprážaný syr

Kto nemá rád vyprážaný syr, nevie, čo je dobré. Je to síce nezdravá pochúťka, ale sem tam určite nezaškodí. Mňam!

Suroviny

Budeme potrebovať:

hrubšie plátky
tvrdý syr
na obaľovanie
vajce
na obaľovanie
hladká múka
na obaľovanie
strúhanka
na vyprážanie
olej

Príloha:

zemiak
olej
korenie na americké zemiaky
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrtiny a dáme do misky. Pridáme olej, korenie a dôkladne premiešame. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata alebo ich vložíme do fritézy.
  2. Syr obalíme v trojobale - hladká múka, vajce a strúhanka (môžeme opakovať viackrát, dosiahneme tak chrumkavejší obal). Smažíme z oboch strán na rozohriatom oleji. Vysmažený syr uložíme na papier, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a podávame. Dobrú chuť!

Zdroj: Varenie a pečenie s radosťou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár