Tradičný makový a orechový maslový závin je u nás na Vianoce klasikou. Pripraviť si ho však môžete kedykoľvek počas roka. Cesto je mäkké aj niekoľko dní a plnka je dokonale šťavnatá. Autor: Margita Markovičová
Tradičný makový a orechový maslový závin je u nás na Vianoce klasikou. Pripraviť si ho však môžete kedykoľvek počas roka. Cesto je mäkké aj niekoľko dní a plnka je dokonale šťavnatá. Autor: Margita Markovičová
Kysnuté záviny patria medzi stálice v mojej zbierke receptov. Robím ich pravidelne, pričom nesmú chýbať ani počas Vianoc. Vtedy na stole skvelo dopĺňajú ďalšie vianočné koláčiky. Okrem skvelej chuti potešia aj tým, že vedia skvelo zasýtiť, takže sú perfektné aj na raňajky či desiatu.
Upečené záviny necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Výborné sú aj na druhý či tretí deň, no sú tak dobré, že vám dovtedy určite nevydržia. S cestom sa skvelo pracuje a okrem makovej a orechovej plnky ho môžete naplniť aj kakaovou.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste