NajRecept.sk Dezerty Koláče Tradičný slivkový koláč bez kysnutia od Romči
Tradičný slivkový koláč bez kysnutia od Romči
Recept Tradičný slivkový koláč bez kysnutia od Romči
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Nadýchané cesto a slivky v kombinácii s posýpkou zaručene poteší celú rodinu aj hostí. Každým zakusnutím sa vrátite do detstva a kuchyne svojej babičky. Tento tradičný koláč nesmie chýbať na stole žiadnej poriadnej gazdinky a dnes si ho spolu pripravíme bez zdĺhavého kysnutia.

Romča Važa Romča Važa    ·   21.8.2024

Tradičný slivkový koláč bez kysnutia od Romči

Nadýchané cesto a slivky v kombinácii s posýpkou zaručene poteší celú rodinu aj hostí. Každým zakusnutím sa vrátite do detstva a kuchyne svojej babičky. Tento tradičný koláč nesmie chýbať na stole žiadnej poriadnej gazdinky a dnes si ho spolu pripravíme bez zdĺhavého kysnutia.

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
160 g
maslo
150 g
práškový cukor
2 ks
vajce
300 ml
mlieko
500 g
polohrubá múka
štipka
soľ
1 ks
kypriaci prášok
1 ks
slivky

Posýpka:

podľa potreby
polohrubá múka
podľa potreby
kryštálový cukor
podľa potreby
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
  1. Zmäknuté maslo, cukor a vajcia spolu vyšľaháme do peny.
  2. Pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a štipku soli.
  3. Všetko spolu vyšľaháme a vylejeme na veľký plech vymazaný maslom a vysypaný múkou.
  4. Na cesto husto poukladáme odkôstkované slivky tak, aby ich tam bolo čo najviac.
  5. Koláč posypeme posýpkou z múky, masla a cukru a pečieme na 180 stupňoch asi 30-40 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár