NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Tradičný ruský medovník
Tradičný ruský medovník
Recept Tradičný ruský medovník
Foto: Triniti

Neuveriteľne chutný, sladký a veľmi jednoduchý klasický recept na medové rezy. Plnka z kyslej smotany a cukru.

Triniti Triniti    ·   29.9.2020

Tradičný ruský medovník

Neuveriteľne chutný, sladký a veľmi jednoduchý klasický recept na medové rezy. Plnka z kyslej smotany a cukru.

Suroviny

Cesto:

3 ks
vajce
190 g
maslo
3 lyžice
med
1 hrnček
kryštálový cukor
2 lyžičky
sóda bikarbóna
podľa potreby
hladká múka

Plnka:

2 hrnčeky
kryštálový cukor
3 kelímky
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto:
    Vajíčka spolu s cukrom vo vodnom kúpeli metličkou vyšľaháme do peny.
  2. V menšom hrnci rozpustíme maslo s medom. Keď máme vyšľahanú penu z vajíčok a cukru, tenkým prúdom prilievame hmotu z masla a medu a pridáme jedlú sódu. Odstavíme a do teplého pridávame hladkú múku. Múky pridávame toľko, aby sme dostali mäkké cesto, s ktorým sa jednoducho pracuje. Rozdelíme na 4 časti.
  3. Pripravíme si plech na pečenie a papier na pečenie. Na papieri vyvaľkáme cesto, ktoré preložíme aj s papierom na druhú stranu plechu a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlata. Trvá to krátko, preto dávame pozor, aby cesto príliš nezhnedlo. Kraje upečeného cesta ostrým nožom zarovnáme a odrezky rozdrvíme - použijeme ako dekoráciu na vrch.
  4. Ak chceme koláč vyšší, gramáž surovín si prispôsobíme.
  5. Z kyslej smotany a cukru vymiešame jednotnú hmotu, ktorú budeme vrstviť medzi jednotlivé cestá.
  6. Navrstvené medové rezy odložíme do chladničky, najlepšie na celú noc. Vtedy krásne zmäknú a sú vynikajúce.

* V Rusku požívajú kyslú smotanu 30%. U nás nájdete klasickú 12%, ale aj s ňou dosiahnete luxusné medové rezy, takže sa toho nebojte.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár