Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji do sklovita. Poprášime mletou červenou paprikou, pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, podusíme, aby sa mäso zatiahlo.
Podlejeme vodou podľa potreby, pridáme soľ, korenie a dusíme do zmäknutia. Pridáme aj na jemno nastrúhaný surový zemiak. Dochutíme vegetou. Kto má rád pikantné, môže pridať pálivú mletú papriku. Zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, necháme prejsť varom a podávame s haluškami.
Halušky: múku preosejeme, pridáme najemno nastrúhané surové zemiaky, vajce, soľ a vodu prilievame podľa potreby. Vareškou vypracujeme polotuhé cesto. Klasickým spôsobom pripravíme drobné halušky. /Cesto pretláčame pomocou haluškovača do väčšieho množstva osolenej vody, keď vyplávajú na povrch vyberieme ich a pomastíme olejom/ Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Blažena Sadovská