NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Tradičný novohradský bravčový plátok s ryžou. Pamätáte si na túto klasiku z jedální?
Tradičný novohradský bravčový plátok s ryžou. Pamätáte si na túto klasiku z jedální?
Recept Tradičný novohradský bravčový plátok s ryžou. Pamätáte si na túto klasiku z jedální?
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Jaroslava Fišarová

Neviete, čo si uvariť na obed alebo večeru? Vyskúšajte novohradský bravčový plátok, ktorý patrí medzi tradičné slovenské pokrmy. Pripraviť sa dá na viacero spôsobov. My pre vás máme recept so šampiňónmi a lečom. Autor: Jaroslava Fišarová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   15.8.2024

Tradičný novohradský bravčový plátok s ryžou. Pamätáte si na túto klasiku z jedální?

Neviete, čo si uvariť na obed alebo večeru? Vyskúšajte novohradský bravčový plátok, ktorý patrí medzi tradičné slovenské pokrmy. Pripraviť sa dá na viacero spôsobov. My pre vás máme recept so šampiňónmi a lečom. Autor: Jaroslava Fišarová

20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
4 plátky
bravčové stehno
1 ks
cibuľa
3 ks
šampiňóny
200 ml
lečo
1 a 1/5 lyžice
hladká múka
50 ml
sladká smotana
1 lyžička
mletá paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia

K novohradskému bravčovému plátku môžete podávať rôzne prílohy vrátane ryže, zemiakov či zemiakovej kaše. Okrem toho nezabúdajte ani na zeleninový šalát alebo čerstvú zeleninu, ktorá perfektne doplní výraznú chuť mäsa.

  1. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme.
  2. Na výpeku, ktorý nám zostal z mäsa, osmažíme na plátky nakrájanú cibuľu. Pridáme múku a začneme robiť zápražku. Popritom dávame pozor, aby cibuľa nezhnedla. Zápražku poprášime paprikou, necháme speniť a zalejeme vodou alebo vývarom.
  3. Zápražku chvíľu povaríme, pridáme do nej mäso, lečo a šampiňóny.
  4. Všetko spolu varíme až kým nám mäso nezmäkne. Nakoniec pridáme smotanu, povaríme a odstavíme. Hotové mäso podávame s ryžou, zemiakmi alebo inou prílohou podľa chuti.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár