Pripravíme si plech na pečenie o rozmere 32 x 20 cm. Dno vymažeme maslom a vysypeme strúhankou. Rúru predhrejeme na 170 stupňov.
Cukor vyšľaháme s maslom a žĺtkami do peny, pridáme mleté orechy, nastrúhanú čokoládu, vanilku a múku. Nakoniec jemne vareškou vmiešame ušľahaný sneh z bielkov.
Cesto rovnomerne navrstvíme na plech a pečieme cca pol hodinu.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo (100 g), teplú vodu a cukor. Keď sa čokoláda rozpustila, pridáme žĺtok a maslo (80 g). Šľaháme nad parou, kým nedostaneme hladkú hmotu, ktorú nalejeme na mierne vychladnutý koláč a poukladáme oriešky.
Koláč necháme stáť minimálne 2 hodiny a potom nakrájame na úhľadné rezy.