NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Linecké pečivo Tradičné linecké koláčiky v ružovom prevedení – malinová poleva im dodá sviežosť aj šmrnc.
Tradičné linecké koláčiky v ružovom prevedení – malinová poleva im dodá sviežosť aj šmrnc.
Recept Tradičné linecké koláčiky v ružovom prevedení – malinová poleva im dodá sviežosť aj šmrnc.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Mária Palečková

Malinové linecké patria medzi tie dobroty, ktoré dokážu rozžiariť každý sviatočný stôl aj obyčajné popoludnie pri káve. Jemné, maslové a s výraznou malinovou chuťou, ktorá im dodáva sviežosť a ľahkosť. Pripraviť ich zvládnete bez zložitých postupov a odmenou vám budú koláčiky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. Autor: Mária Palečková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.10.2025

Tradičné linecké koláčiky v ružovom prevedení – malinová poleva im dodá sviežosť aj šmrnc.

Malinové linecké patria medzi tie dobroty, ktoré dokážu rozžiariť každý sviatočný stôl aj obyčajné popoludnie pri káve. Jemné, maslové a s výraznou malinovou chuťou, ktorá im dodáva sviežosť a ľahkosť. Pripraviť ich zvládnete bez zložitých postupov a odmenou vám budú koláčiky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. Autor: Mária Palečková

30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
3 bal.
malinový puding (prášok)
100 g
práškový cukor
250 g
maslo
1 ks
žĺtok

Poleva:

50 ml
malinový sirup
5 lyžíc
jemný práškový cukor
1 lyžička
citrónová šťava
1 lyžička
pomarančová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
30 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia

Malinové linecké sú symbolom pohody, trpezlivosti a radostných chvíľ strávených v kuchyni. Každý plech prinesie príjemnú atmosféru domova, keď sa z rúry šíri vôňa pečenia a vy sa tešíte na prvý kúsok.

  1. Z ingrediencií na cesto vypracujeme pevné cesto, ktoré dáme do chladničky na niekoľko hodín – ideálne cez noc.
  2. Odležané cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho srdiečka, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
  3. Srdiečka pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 minút. Po vychladnutí ich zlepujeme malinovým džemom.
  4. Poleva: Malinový sirup vymiešame s práškovým cukrom, citrónovou a pomarančovou šťavou a takto pripravenou zmesou potierame keksíky. Na záver ich môžeme taktiež posypať vianočnou posýpkou.

Tieto linecké koláčiky sú krásnym spojením tradície a novosti. Ak by ste si však chceli predsa len pripraviť klasickú verziu, stavte na tento recept.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár