NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Tradičné krehké šľahačkové pečivo, na ktoré potrebujete iba 3 suroviny a minimum času.
Tradičné krehké šľahačkové pečivo, na ktoré potrebujete iba 3 suroviny a minimum času.
Recept Tradičné krehké šľahačkové pečivo, na ktoré potrebujete iba 3 suroviny a minimum času.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: NajLucka

Vyskúšajte tento recept na tradičné krehké šľahačkové pečivo, ktoré je jednoduché a rýchle na prípravu. Potrebujete iba tri suroviny a vďaka tomu je tento recept ideálny pre tých, ktorí chcú vytvoriť lahodné pečivo bez zbytočného času a námahy. Pečivo je krehké, má vynikajúcu chuť a s cestom sa pracuje skvele. Je to recept, ktorý som po dlhom hľadaní a skúšaní rôznych variantov nakoniec zvolila ako ten najlepší.

NajLucka NajLucka    ·   13.12.2023

Tradičné krehké šľahačkové pečivo, na ktoré potrebujete iba 3 suroviny a minimum času.

Vyskúšajte tento recept na tradičné krehké šľahačkové pečivo, ktoré je jednoduché a rýchle na prípravu. Potrebujete iba tri suroviny a vďaka tomu je tento recept ideálny pre tých, ktorí chcú vytvoriť lahodné pečivo bez zbytočného času a námahy. Pečivo je krehké, má vynikajúcu chuť a s cestom sa pracuje skvele. Je to recept, ktorý som po dlhom hľadaní a skúšaní rôznych variantov nakoniec zvolila ako ten najlepší.

45 min
Čas prípravy
8 min
Čas varenia
Suroviny
350 g
hladká múka
250 g
hera alebo maslo
200 ml
smotana na šľahanie
na obalenie
práškový cukor
na obalenie
vanilkový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
45 min
Čas prípravy
8 min
Čas varenia
  1. Na prípravu cesta na šľahačkové pečivo zmiešame múku, maslo alebo heru a šľahačku. Vytvorené cesto potom necháme zhruba hodinu odpočívať v chladničke, aby sa lepšie spracovávalo.
  2. Po odpočinku cesta v chladničke ho vyvaľkáme na tenší plát. Z tohto plátu potom vykrajujeme rôzne tvary podľa preferencií.
  3. Po vykrojení tvarov sa pečivo pečie na 150 stupňov asi 8 minút. Dôležité je sledovať, aby sa nepripieklo. Po dopečení pečiva necháme chvíľu vychladnúť a potom ho obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru, čo mu dodáva sladkú a lahodnú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár