Pamätáte sa na bosniaky – mimoriadne chutne chlebové žemle? Doma ich máme veľmi radi a keď ich pripravím podľa tohto receptu, chutia presne tak, ako si ich pamätám z detstva, keď nám ich kupovala maminka v pekárni. Tentokrát som ich po upečení vydlabala a naplnila cesnačkou.
Pamätáte sa na bosniaky – mimoriadne chutne chlebové žemle? Doma ich máme veľmi radi a keď ich pripravím podľa tohto receptu, chutia presne tak, ako si ich pamätám z detstva, keď nám ich kupovala maminka v pekárni. Tentokrát som ich po upečení vydlabala a naplnila cesnačkou.
Bosniaky môžete pripravovať väčšie aj menšie. Ja zvyčajne volím skôr menšiu veľkosť, aby som ich mohla každému naservírovať samostatne na tanier. To, k čomu ich budete podávať, je čisto na vás. Ja k nim robím cesnačku, no vhodné sú aj rôzne iné husté polievky. Recepty na tie najlepšie nájdete na tomto odkaze.
Bosniaky sú na plnenie najlepšie, pretože majú pevnú kôrku, vďaka čomu z nich polievka nevytečie. Ak by ste však chceli klasické pečivo k hustej cesnačke, ktoré nebudete plniť, môžete si pripraviť tieto domáce žemle.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste