Perníkový závin, známy aj ako sakrajda, nie je vyhradený len na sviatky. Pripraviť si ho môžete kedykoľvek. Rovnako ako klasický perník pečený v plechu. Závin má dokonalú chuť, v ktorej sa kombinuje perníkové korenie, maslo, med, orechy a sušené hrozienka. Určite vyskúšajte. Autor: Jana Jančíková
Perníkový závin, známy aj ako sakrajda, nie je vyhradený len na sviatky. Pripraviť si ho môžete kedykoľvek. Rovnako ako klasický perník pečený v plechu. Závin má dokonalú chuť, v ktorej sa kombinuje perníkové korenie, maslo, med, orechy a sušené hrozienka. Určite vyskúšajte. Autor: Jana Jančíková
Príprava perníkového závinu nie je vôbec náročná. Koláč budete mať hotový do pár minút. Veľkým plusom je tiež to, že do náplne môžete pridať čokoľvek podľa chuti – sušené ovocie, rôzne druhy orechov, slivkový lekvár a veľa iného.
S cestom sa výborne pracuje, preto sa do prípravy závinu môžu pustiť aj začiatočníci. Okrem toho je jeho veľkou výhodou aj to, že vydrží dlho. Vďaka tomu budete mať istotu, že vždy, keď k vám niekto príde, budete mu mať čo ponúknuť.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste