NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Tradičná kôprová omáčka so zemiakmi a vajíčkom
Tradičná kôprová omáčka so zemiakmi a vajíčkom
Recept Tradičná kôprová omáčka so zemiakmi a vajíčkom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ivana Reisingerová

Jemná kôprová omáčka je pre mňa symbolom detstva. Najradšej ju mám so zemiakmi a vajíčkom, ktoré ju perfektne dopĺňajú. Jej príprava je veľmi rýchla, takže si ju môžete pokojne uvariť aj počas hektických dní v týždni. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   9.6.2025

Tradičná kôprová omáčka so zemiakmi a vajíčkom

Jemná kôprová omáčka je pre mňa symbolom detstva. Najradšej ju mám so zemiakmi a vajíčkom, ktoré ju perfektne dopĺňajú. Jej príprava je veľmi rýchla, takže si ju môžete pokojne uvariť aj počas hektických dní v týždni. Autor: Ivana Reisingerová

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
podľa potreby
maslo
podľa potreby
hladká múka
podľa potreby
vývar
podľa potreby
ocot
podľa chuti
kryštálový cukor
podľa potreby
smotana
podľa chuti
soľ
podľa potreby
kôpor
Postup receptu
Vytlačiť
20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia

Ku kôprovej omáčke môžete podávať rôzne prílohy. Ja okrem varených zemiakov robím často aj nadýchnú parenú knedľu. Na jej prípravu používam tento recept, s ktorým sa mi zatiaľ vždy podarila.

  1. Z masla a múky urobíme zápražku, ktorú zalejeme vývarom. Ak sú stonky kôpru väčšie a hrubšie, často ich varím priamo vo vývare, čo dá výslednej omáčke výraznú chuť.
  2. Všetko dôkladne premiešame a pridáme ocot a cukor podľa chuti.
  3. Omáčku varíme približne 20 minút a potom prilejeme smotanu.
  4. Všetko necháme chvíľku povariť a dosolíme podľa chuti.
  5. Nakoniec už len vmiešame kôpor a stiahneme z ohňa.

My doma máme ku kôprovej omáčke najradšej varené vajíčka a zemiaky. Servírovať sa však dá na desiatky spôsobov. Skvelo chutí napríklad aj s hovädzím mäsom alebo divinou.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár